Vijeće za regionalnu suradnju

Grantovi: Daje se 1,62 milijuna eura za bh. kulturu i avanturizam

Programom će biti obuhvaćeno više od trideset grantova, pojedinačne vrijednosti do 54.000 eura, a realizirat će se tijekom razdoblja od tri godine.
Gospodarstvo / Ulaganja | 16. 07. 2018. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tajništvo Vijeća za regionalnu suradnju (RCC) objavio je u ponedjeljak program bespovratnih financijskih sredstava (grantova) vrijedan 1,62 milijuna eura koji će se koristiti za unaprjeđenje infrastrukture i kvaliteta usluga na regionalnim kulturnim i avanturističkim turističkim rutama. 

Programom će biti obuhvaćeno više od trideset grantova, pojedinačne vrijednosti do 54.000 eura, a realizirat će se tijekom razdoblja od tri godine, stoji u priopćenju Vijeća.

''Ovim programom dodjele bespovratnih financijskih sredstava Vijeće za regionalnu suradnju će omogućiti javnom i privatnom sektoru u šest ekonomija Zapadnog Balkana da provedu neophodne intervencije na turističkim lokalitetima, a kulturne i prirodne atrakcije učine privlačnijim posjetiteljima iz inozemstva i regije. Drugim riječima, pomoći ćemo da se sačini zajednička i bolja regionalna turistička ponuda koja će privući više turista u regije, produžiti njihov boravak, te povećati prihode i broj kvalitetnih radnih mjesta u ovoj industriji'', rekao je glavni tajnik Vijeća za regionalnu suradnju Goran Svilanović.

Program bespovratnih financijskih sredstava je sastavni dio projekta razvoja i promocije turizma vrijednog pet milijuna eura kojeg financira Europska unija, a provodi Vijeće za regionalnu suradnju. Program će se realizirati u tri uzastopna ciklusa s ciljem da se u svakom ciklusu provede najmanje deset pilot projekata.

Javni poziv za dostavljanje projektnih ponuda će označiti početak svakog ciklusa koji će biti otvoren za pravna lica, uključujući nevladine i neprofitne organizacije, udruženja, fondacije i lokalne vlasti, koja će biti direktno odgovorna za pripremu, upravljanje i realizaciju sredstava, priopćeno je.

Prvi poziv za dostavljanje ponuda, koji je objavljen danas, otvoren je konkretno za lokalne i regionalne organizacije koje se bave razvojem turizma, turističke klastere, organizacije za obrazovanje i usavršavanje, koje aktivno sudjeluju u razvoju turizma, kao i nacionalne parkove i parkove prirode. Rok za dostavljanje ponuda je 16. kolovoz 2018. godine.

Više informacija o programu bespovratnih finansijskih sredstava možete pronaći na poveznici.

Kopirati
Drag cursor here to close