FOTO | VIDEO Mostar

Fekalije opet plivaju: Ulica za koju nitko ne mari

Ponovno su radnici mostarskog Vodovoda imali pune ruke posla u Ulici Petra Krešimira IV koja je opet plivala u fekalijama.
Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 01. 2023. u 11:20 J.P. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Radnici su jučer bili na terenu, a bit će i danas", kazali su za Bljesak.info iz JP Vodovod Mostar.

Naime, ponovno su radnici mostarskog Vodovoda u utorak imali pune ruke posla u Ulici Petra Krešimira IV koja je opet plivala u fekalijama.

Foto: Bljesak.info / Opet pliva Ulica Petra Krešimira IV u Mostaru

Čekajući rekonstrukciju 

Nije ovo prvi put da se stanovnici ove mostarske ulice žale, kao što nije ni prvi put da radnici iz začepljenih kanalizacija vade pelene, sanitetski materijal te higijenske uloške.

"Iz šahta koji se nalazi točno na raskrižju sa ulicom koja vodi pored tribine stajanje stadiona Zrinjskog nekontrolirano istječe voda i plavi čitavu ulicu", kazao je čitatelj portala Bljesak.info.

Inače problematično odvijanje prometa u ovoj rupama posutoj i neravnoj ulici opet je otežano i pravi horor pješacima, koje nesavjesni vozači dobro okupaju vodom iz lokvetina.

"Jedino pravo rješenje je potpuna rekonstrukcija navedenog dijela ulice kojim bi se postojeći sustav zamijenio modernim kanalizacijskim cijevima pri čemu bi obvezno bilo potrebno rastaviti oborinsku i fekalnu kanalizaciju", naveli su iz Vodovoda za Bljesak.info još u prosincu 2021. godine.

Činilo se kako je Grad Mostar prepoznao problem te je u Proračunu za 2022. godinu za rekonstrukciju Ulice Petra Krešimira IV izdvojeno 400.000 KM. Kazali su u kolovozu iz Grada kako su "svjesni problema u toj ulici" te najavili rekonstrukciju.

Foto: Bljesak.info / Opet pliva Ulica Petra Krešimira IV u Mostaru

Šest mjeseci nakon rekonstrukcija se ne nazire, a pred Gradskim vijećnicima naći će se i novi Prijedlog Proračuna za 2023. godinu u kojemu se za rekonstrukciju 'problematične' Ulice Petra Krešimira IV izdvaja znatno manji iznos od 150.000 KM.

Nije prioritet 

Prema arhivi portala Bljesak.info Ulica Petra Krešimira IV bila je potopljena kanalizacijom tri puta u periodu od lipnja do kraja kolovoza. Problem, uvijek isti. Spoj dotrajalih cijevi, neodgovornih pojedinaca i nedostatka zainteresiranosti za rješavanje problema.

Čini se kako politički vrh Grada Mostara fekalije koje plivaju jednom od najljepših mostarskih ulica ne smatra prioritetom pa su 'srezali' budžet za njezinu rekonstrukciju.

Dok čekaju rekonstrukciju građani se mogu uzdati samo u vrijedne radnike Vodovoda koji će po tko zna koji put pokušati spasiti situaciju.

Foto: Bljesak.info / Opet pliva Ulica Petra Krešimira IV u Mostaru
Kopirati
Drag cursor here to close