Drugi put u 20 dana

Kanalizacija ponovno pliva Ulicom kralja Petra Krešimira IV

Automobili prolaze te zapljuskuju pješake koji hodaju pločnikom, a svemu doprinosi i visoka temperatura za koju se prognozira kako će se popeti i do 35 stupnjeva Celzijevih.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 06. 2022. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ponovno pliva kanalizacija u Ulici kralja Petra Krešimira IV u Mostaru. Naime, drugi je to put ovaj mjesec da se fekalije i nesnosan smrad šire ovom mostarskom ulicom.

Automobili prolaze te zapljuskuju pješake koji hodaju pločnikom, a svemu doprinosi i visoka temperatura za koju se prognozira kako će se danas popeti i do 35 stupnjeva Celzijevih.

"Radnici su na terenu, upoznati smo sa situacijom. Riječ je o većem problemu te će sanacija potrajati", kazali su za Bljesak.info iz JP Vodovod. 

Kako javljaju čitatelji portala Bljesak.info poplavljeno je područje od Malih stepenica do Spajalice. 

Podsjetimo, nije ovo prvi put da fekalije plutaju Ulicom Petra Krešimira, o čemu smo ranije i pisali.

Foto: Bljesak.info / Fekalije ponovno plivaju Ulicom kralja Petra Krešimira IV

"Problem kanalizacije u ulice Kralja Petra Krešimira IV traje već duže vremena. Naglašavamo da je kanalizacijski sustav u navedenoj ulici star više od 120 godina jer je rađen još u vrijeme Austrougarske uprave. Radi se o zidanom nadsvođenom kanalu u koji se sabire i fekalna i oborinska kanalizacija kao i velika količina podzemnih voda koja je prisutna na obroncima Bijelog Brijega. Obzirom na strukturu kanalizacije korijenski sistem obližnjeg drvoreda je skoro potpuno popunio prostor kanalizacije i doveo je skoro do neupotrebljivosti", pojasnili su ranije iz JP Vodovod za Bljesak.info.

Problem je dijelom krivica i neodgovornih građana te su iz Vodovoda u više prilika isticali kako njihovi djelatnici prilikom svake intervencije na odčepljivanju u kanalizaciji pronađu veće količine nepripadajućeg materijala.

Foto: Bljesak.info / Fekalije ponovno plivaju Ulicom kralja Petra Krešimira IV

"Imamo raznih komada odjeće, pelena i sanitetskog materijala koji se zapletu u prisutnokorijenje i potpuno zatvore kanalizacijskisustav. Moramo naglasiti da samo iznimnim angažmanom naših djelatnika uspijevamo održati navedenu kanalizaciju u "kakvom-takvom" upotrebnom stanju, ali naglašavamo da je jedino pravo rješenje potpuna rekonstrukcija navedenog dijela ulice kojim bi se postojeći sustav zamijenio modernim kanalizacijskim cijevima pri čemu bi obvezno bilo potrebno rastaviti oborinsku i fekalnu kanalizaciju", naveli su iz Vodovoda za Bljesak.info još u prosincu. O rekonstrukciji se i šest mjeseci kasnije još ne govori, a radnici Vodovoda ponovno imaju pune ruke posla.

Kopirati
Drag cursor here to close