Široki Brijeg

Dom ''Marija naša nada'' dobio odjel za djecu s autizmom

Odjel su službeno presijecanjem vrpce otvorili Don Vincenzo Barbante, predsjednik Fondacije don Carlo Gnocchi i Antonija Nina Škoro, predstavnica Središnjega ureda za Hrvate izvan Hrvatske.
Gospodarstvo / Ulaganja | 16. 05. 2018. u 19:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu je u Domu za djecu ometenu u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju ''Marija naša nada'' u Širokom Brijegu održan prigodni program povodom otvaranja odjela za djecu s poremećajem iz autističnoga spektra.

Program je glazbenim brojem otvorila Glazbena škola Široki Brijeg, nakon koje se nazočnima obratio Slobodan Karačić, ravnatelj Doma ''Marija naša nada'', koji je ukratko izložio povijest ove ustanove i značaj otvaranja novoga odjela.

Karačić je istaknuo da je projektnu ideju o adaptaciji neiskorištenoga prostora za proširenje usluga Doma prepozna i podržao Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH kroz odobrenje zahtjeva za dodjelu financijske potpore projektima za Hrvate izvan Republike Hrvatske u iznosu od 404.000 kuna.

Veleposlanstvo NR Kine, posredstvom Ureda hrvatskoga člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, donirala je financijska sredstva za nabavu dijela namještaja u iznosu od 6.533,28 KM, a drugi dio donirao je fra Željko Barbarić prodajom svoje knjige ''Pretežno vedro'' u iznosu od 6.160 KM, piše službena stranica Grada Širokog Brijega.

Foto: Grad Široki Brijeg / Svečano otvoren odjel za djecu s poremećajem iz autističnog spektra 

Potom se nazočnima obratila Antonija Nina Škoro, tajnica kabineta državnog tajnika i predstavnica Središnjega ureda za Hrvate izvan Hrvatske, ističući vrijednost ovoga projekta, koji je prepoznat i u Hrvatskoj.

Don Vincenzo Barbante, predsjednik Fondacije don Carlo Gnocchi, istaknuo je da će i u budućnosti podržavati humanitarni rad ovoga Doma, a nakon njegovih riječi uslijedila je pjesma štićenika Doma ''Marija naša nada'' u suradnji s Glazbenom školom Široki Brijeg.

Marija Čolak potom je u kratkoj prezentaciji predstavila povijest i razvoj Doma te su uručeni pokloni predstavnicima Središnjega ureda za Hrvate izvan RH i predsjedniku Fondacije don Carlo Gnocchi te je svečano otvoren novi odjel za djecu s poremećajem iz autističnoga spektra.

Otvaranju odjela nazočila je i Croatiana Orešković, voditeljica službe za pravni položaj, kulturu i obrazovanje hrvatskoga iseljeništva.

Odjel su službeno presijecanjem vrpce otvorili Don Vincenzo Barbante, predsjednik Fondacije don Carlo Gnocchi i Antonija Nina Škoro, predstavnica Središnjega ureda za Hrvate izvan Hrvatske.

Kopirati
Drag cursor here to close