Gradsko vijeće Mostara

Dignute ruke: 13 milijuna za čist Mostar

Zatraženo je da se moraju dostaviti planovi rada komunalnih poduzeća i da oni moraju biti dostupni građanima Mostara.
Gospodarstvo / Ulaganja | 29. 12. 2021. u 13:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpisat će se ugovori pojedinačno s poduzećima i uraditi planovi za komunalne djelatnosti u Mostaru poručeno je u Vijećnici tijekom rasprave o programu zajedničke komunalne potrošnje, koji je usvojen na mostarskom Gradskom vijeću sa 26 glasova za i šest suzdržanih.

Naime, više od 13 milijuna KM vrijednost je programa obavljanja komunalnih djelatnosti iz oblasti zajedničke komunalne potrošnje u Gradu Mostaru za 2022. godinu.


Stjepan Šaravanja iz Odjela za komunalne djelatnosti je rekao kako su po prvi put u programu komunalne potrošnje izdvojena sredstva za održavanje mostova

''Stav je službe da je ovo solidan okvir za obavljanje komunalne djelatnosti. Međutim, da bi sve imalo smisla potrebno je uraditi konsolidiranje komunalnih poduzeća, gdje će usvojena odluka i program dati željeni rezultat'', rekao je Šaravanja.

Radi se, kako je dodao, o realizaciji 13 milijuna maraka čiji se nadzor radi s jednim vozilom.

Tijekom rasprave moglo se čuti da treba povećati broj ljudi koji nadziru obavljanje komunalnih djelatnosti te kako treba donijeti novu odluku o prikupljanju i odvoženju kabastog otpada te da su u dokumentu su ''503 stavke od kojih 270 nema nikakvog imena'' te da se 26 posto površina mete svaki dan.

Zatraženo je da se moraju dostaviti planovi rada komunalnih poduzeća i da oni moraju biti dostupni građanima Mostara.

Gradonačelnik Mario Kordić je rekao kako je program ''takav kakav jest''.

Uvođenjem modernijih tehnologija imat ćemo točne nazive ulica, detaljne kvadrature

''Ovo je dokument koji nije 'zakucan'. Kad budemo imali operativne planove pojedinih poduzeća, planirat ćemo sredstva'', rekao je Kordić.

Predsjedatelj Gradskog vijeća Salem Marić je rekao kako je ovo ''jedan pozitivan korak''.

''Ovo je zaista za jednu pohvalu. Zadužuje se Komunalno d.o.o. da donese operativni plan Komosa i Parkova. Javni poslovi moraju biti dostupni svim našim građanima'', rekao je Marić.

Kopirati
Drag cursor here to close