Mostar jug - Buna

Autoceste reagiraju o vojnim objektima, suglasnosti pribavljene prije 3 godine

JP Autoceste FBiH je od Ministarstva obrane BiH dobilo saglasnost na položaj predmetne trase autoceste još 2017. godine.
Gospodarstvo / Ulaganja | 10. 02. 2020. u 17:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zakonsko uporište za trasu Mostar jug – Buna jest Odluka Vlade FBiH o utvrđivanju općeg interesa za predmetnu dionicu autoceste, kao i Prostorni plana područja posebnih obilježja od značaja za Federaciju Bosne i Hercegovine ''Autocesta na Koridoru Vc'' za razdoblje od 20 godina koji svakako tretira predmetnu dionicu autoceste.

JP Autoceste FBiH je od Ministarstva obrane BiH dobilo saglasnost na položaj predmetne trase autoceste još 2017. godine, koju je potpisala sada već bivša ministrica Marina Pendeš, priopćeno je u ponedjeljak iz Austocesta.

''JP Autoceste FBiH su Ministarstvu obrane BiH dostavili svu potrebnu dokumentaciju. Za tužbu Ministarstva obrane BiH prema Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove nemamo informacije. Ističemo da JP Autoceste FBiH ima jako dobru suradnju sa Ministarstvom obrane BiH po svim pitanjima u pogledu ove dionice autoceste, gdje se održavaju zajednički sastanci, zajednički se poduzimaju aktivnosti oko deminiranja jednog dijela terena koji poklapa buduća autocesta, a za što postoji osnovana sumnja da je taj dio kontaminiran zaostalim minsko-eksplozivnim sredstvima'', navode iz poduzeća.

Foto: Autoceste FBiH / Suglasnost za Koridor VC

Dionica autoceste Mostar jug – Kvanj, dodaju, u svojoj idejnoj varijanti prelazila je preko dijela objekata kontejnerskog tipa koje pripada Ministarsvu obrane BiH, ali smo u cilju što bolje suradnje i taj dio trase korigirali, odnosno povukli se od tih objekata, kako ih ne bi morali uklanjati i trasu prebacili nešto bliže magistralnoj cesti M-17, kazao je Azem Zilić, šef Službe za imovinsko-pravne poslove u JP Autoceste FBiH.

Zilić ističe da od ukupno 230 vlasnika parcela na ovoj trasi autoceste, do sada su u postupku eksproprijacije zaključeni sporazumi sa njih 122, što je više od polovice, a zašto je utrošen iznos od 4.126.099,26 KM, te da do sada ne postoji niti jedna žalba na donesena rješenja o eksproprijaciji.

Foto: Autoceste FBiH / Potvrda za Koridor VC

Na kraju, kao argument za sve izneseno jesu suglasnosti Ministarstva obrane BiH i Federalnog ministarstva prostornog uređenja na predmetnu dionicu autoceste, priopćeno je iz Autocesta FBiH.

Podsjećamo, stanovnici južnih mostarskih naselja, kuda bi trebala proći trasa buduće autoceste u više navrata su prosvjedovali kako bi zaustavili gradnju autoceste jer ona, kako navode, prolazi kroz njihove domove i zemljišta. Stanovnici su u javnost nedavno izašli s informacijom kako je zbog te trase uništena i nakadašanja imovina koja pripada Ministarstvu obrane BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close