Nema vise cile-mile

Kreće uklanjanje neodobrene ugostiteljske opreme na javnim površinama u Mostaru

Gospodarstvo / Ulaganja | 24. 05. 2021. u 15:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"U dane 31.5.,2.6. i 4.6. pristupit će se prinudnom uklanjanju prepreka na javnim površinama Grada Mostara, po izvršnim rješenjima komunalnih inspektora (tri rješenja koja obuhvaćaju sve ulice u Mostaru u kojima su identificirane predmetne prepreke).

Od 24.5.2021. pa zaključno s 31.5.2021., Komunalni redari Grada Mostara, u funkciji pružanja pomoći komunalnoj inspekciji, samostalno će izvršiti provjeru odobrenja za zauzimanje javne površine kod svih ugostiteljskih objekata, koji predmetima - ugostiteljskom opremom zauzimaju iste.

Od 1.6.2021.god., Komunalni inspektori započinju završne nadzore u predmetima zauzimanja javnih površina prioritetno nad ugostiteljskim objektima, ali i ostalim objektima koji tražena odobrenja nisu pribavili, a rade, u kojim slučajevima će se provesti zakonska procedura uklanjanja opreme koja je predmet prekršaja", priopćila je Služba za inspekcijske poslove.

Podsjetimo, za Bljesak.info je već početkom svibnja iz Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara rečeno kako će se propreke i terase na javnim površinama ukloniti ovog mjeseca.

Inače, u gradu dva objekta koja ne mogu dobiti odobrenje za zauzimanje javne površine, koji u svojoj naravi predstavlja parking, a to su Caffe bar Hemingway u Zagrebačkoj ulici i Pub Špago u Zaliku.

U ponedjeljak 10. svibnja trebala je biti uklonjena ugostiteljska oprema s javne površine parking u Zagrebačkoj ulici, no Caffe Bar Hemingway nije uklonio opremu.

Kako se navodi u inspekcijskom rješenju, radi se o sedam parking mjesta.

Kako smo neslužbeno saznali, Caffe bar Hemingway dobio je odobrenje za zauzimanje javnog prostora ispred zgrade, no za zauzimanje parking mjesta odobrenja nema.

Ranije nam je iz inspekcije rečeno kako je postupak završen za Pub Špago - inspektor je donio zaključak.

Uz terase kafića, trebale bi biti uklonjene i sve prepreke kao što su stupići, čunjevi, kocke…; koje su samoinicijativno stavljali građani, da bi spriječili najčešće parkiranje vozila ispred objekata ili stambenih zgrada.

Kopirati
Drag cursor here to close