Vlada i grantovi

45,2 milijuna eura za dvije dionice Koridora

Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 09. 2022. u 14:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije je, na prijedlog Federalnog ministarstva financija, donijela dvije odluke kojima je Federacija BiH prihvatila grantove namijenjene za financiranje dvije dionice na Koridoru Vc u FBiH, u ukupnom iznosu od 45.254.000 KM.

Tako je prihvaćen grant Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) od 36.074.000 eura za financiranje poddionice Poprikuše - Nemila, a sredstva su iz investicijskog granta iz Programa Europski zajednički fond za Zapadni Balkan.

Sredstva će biti korištena za financiranje izgradnje dionice autoceste od približno 5,1 km prema međunarodnim standardima između Poprikuše i Nemile.

Vlada je potvrdila da je dokumentacija prihvatljiva za FBiH, a posebno Ugovor o grantu, a za realizaciju Odluke i izvještavanje zaduženi su Federalno ministarstvo financija i Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, te JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar.

Drugi grant od 9.180.000 eura namijenjen je za poddionicu Tunel Ivan, po Ugovoru o grantu zaključenom između Bosne i Hercegovine i EBRD-a, a odnosi na investicijski grant iz Programa Europski zajednički fond za Zapadni Balkan.

Vlada je potvrdila da je dokumentacija prihvatljiva za FBiH, kao i Ugovor o grantu između BiH i EBRD-a za ovaj projekt. U periodu provedbe Projekta, u proračunu FBiH nije potrebno osigurati financijska sredstva za njegovo dodatno sufinanciranje.

Vlada je također dala suglasnost za zaključivanje Supsidijarnog ugovora između BiH i FBiH i Podugovora o grantu između FBiH i Autocesta FBiH za sredstva granta i za njihovo potpisivanje ovlastila federalnu ministricu financija, navela je Vlada Federacije.

Kopirati
Drag cursor here to close