Zaštita potrošača

Za reviziju ugovora s Telemachom imate manje od 30 dana!

Ombudsman je potvrdio i da nezadovoljni korisnici mogu raskinuti ugovor u roku od 30 dana.
Gospodarstvo / Tvrtke | 08. 01. 2021. u 08:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su 1. siječnja neugodno iznenadili svoje pretplatnike naprasnim izbacivanjem Arenasport kanala iz svoje ponude, kompanija Telemach suočava se sa stalnim pritiskom korisnika i javnosti.

Facebook grupa koja okuplja nezadovoljne korisnike već ima 9000 članova, a Institucija ombudsmana za zaštitu potrošača u BiH je kazala za Bljesak.info kako su već primili više od stotinu pritužbi na Telemach, a isti napominju kako je kompanija dužna u slučaju da se nastavi situacija s Arenasportom, umanjiti račune korisnicima.

"Korisnici u skladu s općim uvjetima poslovanja koji je javni dokument objavljen na stranicama Telemacha imaju pravo na umanjenje cijene usluge, i to: Članak 1.5. Telemach garantira da će svojim pretplatnicima pružati usluge na ispravan način, koje sadržajem i kvalitetom odgovaraju deklariranim i ugovorenim karakteristikama (…). Telemach će izvršiti povrat uplaćenih sredstava ili proporcionalno umanjiti cijene usluge izuzev za one usluge kod kojih se cijena izračunava na osnovu mjerenja stvarne potrošnje i naknaditi pretplatniku eventualno nastalu štetu, a prema pozitivnopravnim propisima koji se primjenjuju u Bosni i Hercegovini."

Također, tvrdi ombudsman, svi trenutni korisnici Telemacha pod ugovorom u novonastaloj situaciji mogu raskinuti ugovor s Telemachom, i to po Članku 2.16., u kojem stoji: "U slučaju izmjene uvjeta, opisa i cijena usluga, koji su u potpunosti nepovoljniji za pretplatnika, postojeći pretplatnik na kojeg se izmjene odnose ima pravo na drugi paket usluga ili drugu uslugu, ako je to primjenjivo, ili može raskinuti ugovor odnosno ima pravo na povrat neiskorištenog, a uplaćenog novčanog iznosa od strane pretplatnika, u roku od 30 dana od dana objave tih izmjena".

To znači, tvrde ombudsmani, da korisnici nezadovoljni novonastalom situacijom trebaju čim prije odlučiti - ili raskinuti ugovor ili tražiti "naknadu štete" kroz nove pogodnosti.

Rok od 30 dana istječe krajem siječnja.

Kopirati
Drag cursor here to close