Sinonim za izvrsnu hranu

Vrelo Borak - gastronomski i hedonistički raj u srcu Hercegovine

Restoran Vrelo Borak desetljećima je poznat kao sinonim za izvrsnu hranu, domaće hercegovačke i druge specijalitete s kojima se sljubljuju vrhunska birana vina iz najpoznatijih svjetskih i domaćih vinogorja.
Gospodarstvo / Tvrtke | 14. 07. 2023. u 18:30 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U pomalo skrivenom kutku Hercegovine, na vrelu rijeke Lištice, nadaleko poznatom kao Borak u Širokom Brijegu smješteno je istinsko i netaknuto čudo prirode. Tih i miran šumoviti krajolik čiju tišinu i mir "remeti" samo šum rijeke i pjev ptica.

Uz sami izvor nalazi se istoimeni restoran Vrelo Borak, desetljećima poznat kao sinonim za izvrsnu hranu, domaće hercegovačke i druge specijalitete s kojima se sljubljuju vrhunska birana vina iz najpoznatijih svjetskih i domaćih vinogorja. To je raj za sva osjetila i rodno mjesto istinskog hedonizma, složit će i najizbirljiviji sladokusci.

Već skoro šezdeset godina Vrelo Borak nalazi se na samom vrhu gastronomske ponude ne samo Hercegovine već i mnogo šire. Na samo sat vremena lagane vožnje od Makarske i drugih obližnjih dalmatinskih mjesta kroz živopisni hercegovački krajolik naći će te se u carstvu zamamnih mirisa i okusa prvoklasne hrane koja zadovoljava sve ukuse.

PR  / Vrelo Borak - gastronomski i hedonistički raj u srcu Hercegovine

Uz pristupačne cijene i obilat stol u Borku su nezaobilazni hercegovački specijaliteti. Tradicija u punom značenju riječi. Domaći sir iz mijeha, uštipci na starinski način, kajmak, domaći pršut, kobasice i ostale delicije su definitivno razlog više za osjetiti iskonski duh Hercegovine. Naslonjenost na tradiciju ali i praćenje novih , modernih gastronomskih trendova zaštitni je znak restorana Vrelo Borak. Miris i okus mesnih specijaliteta od kojih se izdvaja nadaleko poznati steak na žaru od goveda koja su pasla po nepreglednim prostranstvima Blidinja, Duvanjskog i Livanjskog polja pravi je praznik za nepca.

Brižljivo i majstorski pripremana hrana ne može bez istinske ljubavi prema gastronomskim tajnama koje kuhari vrela Borka njeguju generacijama. U srcu Hercegovine, Vrelu Borak i ljubitelji morskih specijaliteta doći će na svoje. Ondje se pripremaju najbolja riblja jela od svježeg ulova iz Jadrana. Lubin, orada, lignje na razne načine i druge morske delicije. Gotovo nigdje se miješaju mirisi i okusi i sjedinjuju i jedinstvenu gastro harmoniju kao u Vrelu Borak.

PR  / Vrelo Borak - gastronomski i hedonistički raj u srcu Hercegovine

Stoga ni ne čudi što se uvijek traži stolica više. osobito u vrelim ljetnim danima i svježim večerima. I ne bi Borak bio gastronomski raj da vrhunsku hranu ne prate i birana vina. Uz domaću Žilavku, Blatinu, Trnjak i ostale sorte nađe se i lista svjetskih biranih vina koja se fantastično sljubljuju s galerijom mesnih i ribljih okusa.

Uslužno i nasmiješeno osoblje uvijek brine da ništa ne fali. Simfonija mirisa i okusa koje pruža Vrelo Borak začinjena je i simbolom toga mjesta-vodom. Hladna kao rijeka, bistra Leda hladi tijelo i krijepi dušu. Spoj svega što čovjeka čini sretnim i zadovoljnim u trenucima koji se dugo pamte nakon samo jednog posjeta vrelu Borak.

Kopirati
Drag cursor here to close