Plivaj, Petre Krešimire Četvrti!

Oglasio se Vodovod Mostar: Rješenje je potpuna rekonstrukcija

Svaka veća kiša - poplava u Ulici Petra Krešimira IV. Nadležni kažu da će tako biti do rekonstrukcije. Totalne.
Gospodarstvo / Tvrtke | 08. 12. 2021. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obzirom na činjenicu da je u posljednje vrijeme bilo više problema s kanalizacijskim sustavom u ulici Petra Krešimira IV o čemu smo i mi pisali u članku naslova "Fekalije plutaju ulicom – Ima li kraja?" iz Vodovoda Mostar su se oglasili priopćenjem za javnost.

"Problem kanalizacije u ulice Kralja Petra Krešimira IV traje već duže vremena, a samo posljednji mjesec smo imali tri intervencije radi probijanja začepljenja i saniranja izlijevanja kanalizacijskog sadržaja na navedenu ulicu.

Naglašavamo da je kanalizacijski sustav u navedenoj ulici star više od 120 godina jer je rađen još u vrijeme Austrougarske uprave. Radi se o zidanom nadsvođenom kanalu u koji se sabire i fekalna i oborinska kanalizacija kao i velika količina podzemnih voda koja je prisutna na obroncima Bijelog Brijega. Obzirom na strukturu kanalizacije korijenski sistem obližnjeg drvoreda je skoro potpuno popunio prostor kanalizacije i doveo je skoro do neupotrebljivosti.

Pored navedenog problema, naši djelatnici prilikom svake intervencije na odčepljivanju kanalizacije zateknu značajne količine nepripadajućeg materijala koji naši sugrađani neselektivno ispuštaju u kanalizacijski sustav, pa tako imamo raznih komada odjeće, pelena i sanitetskog materijala koji se zapletu u prisutnokorijenje i potpuno zatvore kanalizacisjki sustav.

Moramo naglasiti da samo iznimnim angažmanom naših djelatnika uspijevamo održati navedenu kanalizaciju u "kakvom-takvom" upotrebnom stanju, ali naglašavamo da je jedino pravo rješenje potpuna rekonstrukcija navedenog dijela ulice kojim bi se postojeći sustav zamijenio modernim kanalizacijskim cijevima pri čemu bi obvezno bilo potrebno rastaviti oborinsku i fekalnu kanalizaciju.

Obzirom da je trenutno na terenu u Gradu Mostaru rekonstrukcija brojnih prometnica sigurni smo da će i navedena prometnica biti prioritet u idućem proračunskom planiranju. U tijeku je proces u kojem je projektni biro JP Vodovod predložio tehnička rješenja iveć su dostavljena Gradskoj upravi.

Uvjereni su da će Grad Mostar što skorije krenuti u realizaciju rekonastrukcije navedene ulice jer je to jedino ispravno i trajno rješenje, a do tada djelatnici JP Vodovod će svim svojim znanjem i skromnim materijalno-tehnčkim sredstvima kojima raspolažu stajati na usluzi našim sugrađanima kako bi uočene probleme smanjili na najmanju moguću mjeru.

U svakom slučaju, za bilo kakvo pojašnjenje kako vašem mediju tako i našim sugrađanima uvijek stojimo na raspolaganju", stoji na kraju priopćenja za javnost Vodovoda Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close