Parkiranje informacija

UNIS će Barbariću odgovoriti odvjetnikom

Iz UNIS Telekoma su ranije za Bljesak.info rekli kako su se držali ugovora koji je istekao 30. rujna…
Gospodarstvo / Tvrtke | 25. 01. 2023. u 15:31 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

UNIS Telekom će se preko odvjetničkog ureda očitovati o istupima vršitelja dužnosti direktora Javnog poduzeća Mostar Parking, Ivana Barbarića, rečeno je za Bljesak.info iz ove tvrtke na upit o reakcijama na tvrdnje iznesene u eteru radija Arena.

U izjavama je Barbarić, između ostalog, govorio i o odnosu dva poduzeća optuživši UNIS Telekom da se nije pridržavao ugovora odnosno njegova ispunjenja.

Iz UNIS Telekoma su ranije za Bljesak.info rekli kako su se držali ugovora koji je istekao 30. rujna nakon kojeg je mostarsko javno poduzeće trebalo preuzeti sustav izrađen i ponuđen potpuno besplatno ali do toga nije došlo. Barbarić je zato optužio UNIS Telekom.

"U ugovoru jasno piše da je Mo Parking vlasnik sustava koji se napravi za Mostar parking i da se Mostar parking odriče prava prodaje tog sustava trećim stranama, ali zadržava vlasništvo nad inačicom softvera, a da se on treba prebaciti na infrastrukturu Mo parkinga, a to nije napravljeno. Mi ne znamo zašto, iako smo poslali zahtjev da se to napravi. Vrlo je jasna poslovna odluka da idemo prema onome što će koristiti tvrtki i poslovanju, da se ne ugrozi poslovanje. Odgovor nismo dobili zašto je to tako, suradnja je prekinuta, mi smo već podignuli novi sustav, a sve ostale stvari će biti rješavane na drugim instancama", ispričao je Barbarić.

U ugovoru, kojeg smo imali na uvid pak jasno stoji da vlasnik sustava nakon potpune izrade biti javno poduzeće, koje ga nikada nije preuzelo. Umjesto toga, Mostar Parking se dao u izradu novog sustava za kojeg, koliko je javnosti poznato, ne postoji javna nabavka.

Kako nam je poručeno, UNIS Telekom će zatražiti da Barbarić sve iznesene tvrdnje potkrijepi dokazima te da će, ako se to ne dogodi, tvrtka iznijeti dokaze koji govore suprotno od onoga što vršitelj dužnosti poduzeća koje je trebalo uvesti red u parkiranje.

Podsjetit ćemo i da je na sve reagirao i mostarski gradonačelnik Mario Kordić rekavši kako se stvara ružna slika i ambijent neprijateljstva prema poduzeću i naplati parkinga. Građani, koji nemaju pretjeranog razloga vjerovati u sustav, imaju bezbroj pitanja.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close