Gradsko vijeće

Što ćemo čuti o Mostar Parkingu?

Mostarski gradonačelnik je obećao javnosti da će dobiti sve informacije o poslovanju tvrtke koja još nije objavila koliko je prihodovala od naplate parkinga niti koliko je vozila u sustav…
Gospodarstvo / Tvrtke | 17. 02. 2023. u 10:15 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanje u Javnom poduzeću Mostar Parking naći će se na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća pa bi vijećnici i javnost napokon trebali saznati detalje o poslovanju ovog poduzeća.

Naime, prašina oko ovog poduzeća digla se nakon što je s radom prestao sustav koji je mostarskom poduzeću izrađen besplatno a nakon čega je poduzeće krenulo u nabavu novog bez jasnog javnog natječaja. Potom je krenula prepirka između tvrtke UNIS Telekom i Mostar Parkinga koja će završiti u pravosuđu jer je tvrtka tražila ispriku direktora poduzeća Ivana Barbarića optuživši ga za iznesene neistine u javnosti.

''Potpuno je neosnovan, pa i zlonamjeran, zaključak da daljnju suradnju niste nastavili radi neispunjavanja ugovornih obveza od strane našeg mandanta'', poručio je UNIS Telekom putem odvjetničkog ureda vršitelju dužnosti direktora JP Mostar Parking navodeći kako imaju dokaze da Barbarić iznosi neistine.

U ugovoru između dva poduzeća se navodi kako će vlasnik parking sustava, nakon potpune izrade, biti Mostar Parking te se definiraju prava jedne i druge strane.

Sustav, izrađen i ponuđen potpuno besplatno, čiji su poslovni podaci ugovorom proglašeni poslovnom tajnom i to na pet godina, Mostar Parking nije preuzeo bez objašnjenja, a nakon što je istekao rok iz ugovora UNIS Telekom ga je prestao održavati. Potom je mostarsko poduzeće objavilo da ima novi sustav, ali je on urađen bez objavljene javne nabavke.

Uz to, pojavile su se i informacije o tome da je poduzeće direktoru i nekim osobama izdavalo besplatne karte što je nezakonito.

U međuvremenu, mostarski gradonačelnik Mario Kordić, koji je obećao javnosti da će dobiti sve informacije o poslovanju tvrtke koja još nije objavila koliko je prihodovala od naplate parkinga niti koliko je vozila u sustavu, rekao je kako iza svega stoji orkestrirana hajka.

Za to vrijeme javnost je izgubila povjerenje u sustav budući da je nastao kaos oko naplate i provjere plaćenih karata.

 

Kopirati
Drag cursor here to close