Prva platforma ove vrste na BiH tržištu

Raiffeisen banka uvodi osiguranje u digitalni svijet

Gospodarstvo / Tvrtke | 10. 05. 2021. u 14:30 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nastojanju da odgovori na zahtjeve klijenata koji teže za većom fleksibilnošću i praktičnošću, Raiffeisen banka je pokrenula prvu platformu za digitalno osiguranje u Bosni i Hercegovini. Pod motom „Izgrađena za praktičnost“, ova platforma će, uz posebno pripremljene ponude, klijentima omogućiti funkcionalnost i potpunu prilagodljivost.

„Aktuelna pandemija je promijenila svijet i postalo je jasno da svi trebamo financijsku zaštitu i dodatnu sigurnost kako bismo se mogli nositi s nemilim događajima. Imajući na umu izazove s kojima smo se suočili tokom pandemije, aktivno smo radili i ubrzali naše napore da digitaliziramo osiguranje u našoj zemlji i da našim klijentima olakšamo pristup ovoj važnoj usluzi. Nova platforma za osiguranje klijentima nudi kompletan proces obrade putem naše web stranice. Dakle, cijeli proces kupovine i zaključivanja osiguranja se sada može završiti online putem platforme koja je prva ove vrste na tržištu Bosne i Hercegovine“, saopćeno je iz Raiffeisen banke.

Platforma je pokrenuta u suradnji sa uglednom osiguravajućom kućom UNIQA, a ponuda UNIQA osiguranja obuhvata zaštitu od velikog broja rizika u vidu atraktivnih osiguranih suma. Klijenti mogu odabrati jedan od tri različita programa zaštite.

Bonus Protect, program lične zaštite, pruža do 50.000 KM pokrića u slučaju nepredviđenih okolnosti ili iznenadnog nesretnog događaja. Bonus pokriće je do 500 KM kao trošak prve pomoći, u slučaju manje nezgode, poput loma kosti. Program financijske zaštite, Vital Protect u slučaju dijagnosticiranja najčešćih tipova karcinoma ili teških bolesti nudi do 30.000 KM za liječenje, oporavak ili ostale potrebe. Ujedno, omogućava i pristup drugom liječničkom mišljenju. Comfort Med program osigurava trenutačnu isplatu gotovine do 2.000 KM u slučaju nezgode ili bolesti koja zahtjeva operaciju i barem jedno noćenje u bolnici te do 20 KM dnevne naknade u slučaju da nezgoda ili bolest zahtjeva ostanak u bolnici i dodatne tretmane liječenja. Poklon je bonus pokriće odnosno mogućnost korištenja telemedicinskih usluga dva puta godišnje.

Aktivacija zaštite je jednostavna bez potrebe za posjetom poslovnici Banke i bez potrebe za medicinskim pregledom, a naplata premije se vrši automatski putem debitne ili kreditne kartice, odnosno trajnog naloga s tekućeg računa klijenta kod Raiffeisen banke. Više informacija dostupno je na: https://raiffeisenbank.ba/osiguranje

Kopirati
Drag cursor here to close