Samsung i Microsoft

Prvo rješenje za atestiranje na samom uređaju za poslovne korisnike

Strateško partnerstvo vodi ka poboljšanoj sigurnosti mobilnih uređaja kompanija za moderno radno okruženje
Gospodarstvo / Tvrtke | 31. 07. 2023. u 12:41 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Samsung Electronics najavila je prvi korak plana za povećanje sigurnosti mobilnih uređaja za poslovne korisnike u partnerstvu s kompanijom Microsoft. Ova suradnja je dovela do prvog rješenja za atestiranje na samom uređaju uz podršku mobilnog hardvera u sektoru koje funkcionira podjednako dobro i na poslovnim i na uređajima u privatnom vlasništvu.

Atestiranje uređaja može da pomogne u očuvanju identiteta i zdravlja uređaja jer potvrđuje da nije kompromitiran. Atestiranje na samom uređaju uz podršku mobilnog hardvera – dostupno na Samsung Galaxy uređajima i kombinirano s Microsoft Intune zaštitom — sada nudi unaprijeđenu sigurnost i fleksibilnost.

Za kompanije je ovo dodatni nivo zaštite od kompromitiranih uređaja koji lažno prijavljuju da su poznati i zdravi i tako stječu pristup osjetljivim poslovnim podacima.

  / Samsung i Microsoft

Pored toga, organizacije sada mogu da omoguće svojim zaposlenima da donesu vlastite uređaje za rad i budu sigurni da su zaštićeni istim nivoom sigurnosti kao uređaji u vlasništvu kompanije. Za zaposlene ovo znači dodatnu fleksibilnost uz njihove privatne Galaxy uređaje koji mogu sigurno da pristupaju radnom okruženju.

U svijetu koji se ubrzano razvija s promjenom radnih navika i sve složenijim cyber prijetnjama, Zero Trust je sigurnosni model zasnovan na tri principa: konstantna pretpostavka prekršaja, izričita provjera i osigurati najmanje privilegija u pristupu.

Primjena Zero Trust modela je postala obavezna u reguliranim sektorima i korisnicima iz javnog sektora kao što je američka vlada. To zahtijeva novi pristup jačanju cjelokupne sigurnosti, od aplikacija do mreže i samog uređaja, bez obzira na vlasništvo nad uređajem i registriranje.

Zajedno, Samsung i Microsoft su zajedno u jedinstvenoj poziciji da ovo omoguće. Sigurnosna platforma Samsung Knox je stara 10 godina. Za to vrijeme je Samsung Knox aktiviran na preko milijardu Samsung Galaxy uređaja. To je preko 30.000 kompanija na 110 tržišta koje se oslanjaju na Samsung Knox u zaštiti svojih uređaja od cyber napada.

Microsoft je lider u sektoru po tržišnom udjelu softvera za objedinjeno upravljanje krajnjom točkom i nudi sveobuhvatna sigurnosna rješenja za razne cloude i platforme koja integrira različite kategorije sigurnosti, usklađenosti, identiteta, upravljanja uređajem i privatnosti na osnovu preko 65 bilijuna signala o prijetnji na dnevnom nivou.

Zahvaljujući ovom partnerstvu, prvo atestiranje uređaja uz podršku mobilnog softvera spaja korisnika i svijet rada i omogućava ljudima da sigurno donose svoje uređaje na posao.

Samsung je posvećen svrsishodnim inovacijama koje su isto toliko sigurne koliko i raznovrsne i optimizirane“, izjavio je KC Choi, izvršni potpredsjednik i direktor globalnog mobilnog B2B tima u okviru divizije za mobilne uređaje u kompaniji Samsung Electronics. „S obzirom na to da se radne navike mijenjaju i da ljudi rade bukvalno na bilo kojem mjestu i na bilo kojem uređaju, utiremo put ka budućnosti sigurnosti poslovnih uređaja i kompanijama nudimo sredstvo da bolje zaštite svoje informacije.“

Fleksibilnost za kompanije i krajnje korisnike

Atestiranje uređaja uz podršku mobilnog softvera i Intune rješenje IT menadžerima kompanija osigurava jaku zaštitu za poslovne potrebe bez utjecaja na korisničko iskustvo.

Uz ovo integriranje, čak i organizacije sa strogom regulativom mogu da usvoje politiku dozvola zaposlenima da donose vlastite uređaje na posao uz ovaj dodatni nivo zaštite na Samsung uređajima koji velikom broju korisnika i profesionalaca služe za rad. Time se povećava produktivnost zaposlenih, nudi bolje iskustvo korisnicima i pojednostavljuje administracija.

Ovo zajedničko rješenje kompanija Samsung i Microsoft funkcionira i na poslovnim i na privatnim uređajima bez obzira na vlasništvo.

Standardno atestiranje uređaja uglavnom funkcionira na poslovnim uređajima jer je zasnovano na serveru i zahtijeva povezanost na mrežu, što znači da cijeli uređaj mora da bude registriran u korporativnom sistemu.

Uz atestiranje uređaja uz podršku mobilnog softvera, kompanije mogu da potvrde integritet uređaja i dozvole pristup korporativnom sistemu bez obzira na to da li je u pitanju poslovni ili privatni uređaj. Korisničko iskustvo je također jednostavnije kako bi zaposleni mogli da donose svoje privatne uređaje na posao i pristupaju korporativnim sistemima bez dodatnih sigurnosnih koraka.

Samsung vodeća hardverska i softverska rješenja u sektoru, u kombinaciji sa snagom rješenja Microsoft Cloud i Intune, stavljaju nas u jedinstvenu poziciju da ponudimo sveobuhvatne mogućnosti za sprečavanje složenih cyber napada i unapređenje sigurnosnog položaja Zero Trust modela“, izjavio je Michael Volent, korporativni potpredsjednik za upravljanje sigurnošću u kompaniji Microsoft.

Kroz ovo partnerstvo posvećeni smo stalnim inovacijama koje će omogućiti da organizacije koje najviše vode računa o sigurnosti i imaju najbolju moguću zaštitu mobilnih uređaja.“

Za više detalja posjetite https://aka.ms/KnoxIntuneAttestation.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspirira svijet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefinira svijet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rješenja. Za najnovije vijesti posjetite Samsung novinarsku sobu na adresi http://news.samsung.com.

Kopirati
Drag cursor here to close