Tražili objašnjenja

Poslodavci i Elektroprivreda o cijenama električne energije

Sastanci su pokazali da su ovakvi susreti i razmjena informacija korisni kako za članice Udruge poslodavaca FBiH, tako i za predstavnike JP Elektroprivreda BH
Gospodarstvo / Tvrtke | 04. 04. 2019. u 16:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine i Javno poduzeće Elektroprivreda Bosne i Hercegovine organizirali su danas u Jablanici edukacijsko-konzultativni sastanak predstavnika JP EPBiH s poslodavcima s područja Hercegovačko-neretvanske županije. Cilj sastanka je predstaviti predstavnicima kompanija osnovne informacije o tržišnoj opskrbi električnom energijom i aktualnim trendovima na tržištu, kao i razmotriti mogućnosti unapređenja poslovno-partnerskih odnosi između članica UPFBiH i Elektroprivrede BiH.

Edukacijsko-konzultativni sastanci

Edukacijsko-konzultativni sastanci u organizaciji UPFBiH i JP Elektroprivreda BiH omogućavaju predstavnicima javnih i privatnih kompanija da kroz direktne razgovore razmijene stavove, iskustva, ukažu na moguće probleme o opskrbi električnom energijom, ali i dogovore modalitete mogućnih partnerstava. Dva takva sastanka već su održana u Zenici i Travniku, a nakon današnjeg sastanka u Jablanici, sastanci će se u narednom periodu održati i u Tuzli, Bihaću, Goraždu i Sarajevu, priopćeno je iz Udruge poslodavaca.

''Sastanci su pokazali da su ovakvi susreti i razmjena informacija korisni kako za članice Udruge poslodavaca FBiH, tako i za predstavnike JP Elektroprivreda BH. Na ovim sastancima i jedni i drugi dobivaju precizne i točne informacije, u prilici su direktno otkloniti određene nesporazume i uvezati se kako bi u budućnosti direktno surađivali i brže i efikasnije rješavali sva otvorena pitanja'', istaknuli su iz Udruge poslodavaca FBiH.

Suradnja

Predstavnici kompanija, posredovanjem UPFBiH, od sada se direktno mogu obraćati JP Elektroprivreda BH s upitima i dobiti odgovor u najbržem mogućem roku.

Organiziranjem ovih edukacijsko-konzultativnih sastanaka kompanije su upoznate s najnovijim trendovima i uvjetima na tržištu električne energije u BiH, te se na ovaj način želi potaknuti suradnju poslodavaca i EPBiH u pravcu zajedničkog djelovanja na rješavanju svih potencijalnih i postojećih problema koji se javljaju ili mogu javiti u opskrbi električnom energijom.

JP Elektroprivreda BiH na području Hercegovačko-neretvanske županije ima oko 40 tisuća kupaca od čega su krajem prošle godine njih 650 bili tržišni kupci, odnosno, oni koji su dobrovoljno izabrali opskrbljivača. Oko 36 tisuća kupaca na području HNŽ su domaćinstva, a ostalo čine kompanije, gospodarska društva, institucije, obrti itd.

Objašnjenje za naknade

Na sastanku su poslodavci tražili da im se detaljnije objasni naknada za obnovljive izvore energije koja se naplaćuju na računu, na koji način privrednici mogu uticati na iznos mrežarine, te zašto različite kompanije koje se bave istom djelatnošću i slične su veličine imaju od Elektroprivrede različite cijene energije.

„Predstavnici JP Elektroprivreda BiH su u kontekstu događanj posljednjih nekoliko mjeseci, a u vezi s ugovaranjem opskrbe električnom energijom, predstavnicima privrednih subjekata s područja HNŽ, predstavili osnovne postulate opskrbe u novim okolnostima koje podrazumijeva otvoreno tržište električne energije. U razgovoru s privrednicima tretirani su modaliteti međusobne suradnje i načini za njihovo unaprjeđenije s ciljem osiguranja kvalitetnijih uvjeta za funkcioniranje na otvorenom tržištu“, kazala je glasnogovornica Elektroprivrede BiH Midheta Kurspahić.

Pitanja uputiti Elektroprivredi

Edukacijski ciklus za privrednike koji organizira Elektroprivreda BiH zajedno s Udruženjem poslodavaca jedan je od vidova društveno odgovornog djelovanja kompanije, kojim se potiču procesi od općeg interesa i značaja za ekonomski napredak društva u cjelini.

Predstavnici Elektorpreivrede BiH pozvali su predstavnike kompanija da sva pitanja i eventualne nedoumice upute Elektroprivredi BiH, te da će blagovremeno dobiti odgovor i podršku.

Kopirati
Drag cursor here to close