Treba im radnika

Njemačka tvornica u BiH otvorila novi pogon - natječaj za posao stalno otvoren

Gospodarstvo / Tvrtke | 18. 02. 2023. u 11:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Biznis.info / U obilasku tvornice

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović posjetio je u četvrtak proizvodni pogon koji otvara njemačka firma “Pass” u Karakaju i izrazio nadu da će njihov primjer slijediti i drugi strani investitori.

Ivanović je rekao da je Zvornik zahvalan što je ovaj investitor koji se bavi proizvodnjom auto-dijelova odlučio da otvori pogon u ovom gradu.

''Najvažnije je zapošljavanje radnika, sigurno tržište za proizvode i da planiraju otvaranje još jednog pogona'', rekao je novinarima Ivanović.

Natječaj stalno otvoren

Direktor kompanije “Pass” Željko Miličić istakao je da je u pogonu trenutno 47 zaposlenih i da je natječaj za prijem radnika stalno otvoren, prenosi Biznisinfo.

Pozvao je zainteresirane da se prijave, istakavši da je obuka obezbijeđena u krugu fabrike u Karakaju.

Ističući da je ova firma s proizvodnjom počela sredinom listopada prošle godine, Miličić je rekao da je proizvodnja organizirana u dvije, a uskoro će i u trećoj smjeni. Uskoro i treća smjena.

''Naša predviđanja su da pun kapacitet i broj zaposlenih od oko 300 postignemo za dvije godine'', rekao je Miličić.

Dodao je da su narudžbe velike i da je plasman proizvoda osiguran.

''Naši proizvodi se dorađuju u pogonima u Bijeljini i plasiraju kod svjetskih proizvođača automobila. Cilj nam je da, pored ovog pogona vulkanizacije gume, otvorimo još jedan pogon za proces ekstruzije gumenih crijeva za šta će nam trebati i još prostora i radnika''.

Kompanije “Pass” kupila je prostor nekadašnjeg preduzeća “Famod” i preselila svoju proizvodnju iz Poljske.

Podrška investitorima

Ivanović je dodao da grad Zvornik s tim ciljem proširuje poslovne zone i investitorima pomaže kroz određene podsticaje, naglasivši da je grad sudjelovao u financiranju priključaka na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu, elektro, telekomunikaciju i gasnu mrežu prilikom otvaranja pogona kompanije “Pass”.

''Osigurali smo i subvenciju za zapošljavanje za šta su uslovi da investitor zaposli najmanje 100 radnika i uloži ne manje od 3.000.000 KM”, rekao je Ivanović.

Kopirati
Drag cursor here to close