Podrška plemenitom projektu

Obrok za sve: Intesa Sanpaolo Banka BiH, Visa i građani donirali 33.000 KM

Intesa Sanpaolo Banka BiH i Visa su u travnju, u jeku COVID-19 pandemije, sa Pomozi.ba u sklopu projekta „Obrok za sve“ pokrenuli zajedničku akciju
Gospodarstvo / Tvrtke | 11. 06. 2020. u 13:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Obrok za sve: Intesa Sanpaolo Banka BiH, Visa i građani donirali 33.000 KM

Intesa Sanpaolo Banka BiH i Visa su u travnju, u jeku COVID-19 pandemije, sa Pomozi.ba u sklopu projekta „Obrok za sve“ pokrenuli zajedničku akciju prikupljanja sredstava za osiguravanje obroka za osjetljivu populaciju i time pokrenuli lanac dobrih djela.

Korisnici i korisnice Visa Inspire kartica su na web stranici Pomozi.ba donirali iznose putem sigurnog online plaćanja, a prvobitni plan Intesa Sanpaolo Banke BiH i kompanije Visa je bio udvostručiti ovaj iznos. No, završetkom akcije ove dvije kompanije su odlučile otići korak dalje i za ovaj plemeniti projekt donirati više od planiranog.

Lejla Dizdarević, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke BiH je pojasnila ovu odluku: ”Akciju smo inicirali u trenutku kada je pandemija bila na vrhuncu u Bosni i Hercegovini. Upravo stoga smo posebno zahvalni na svakoj pojedinačnoj donaciji. Još jednom smo, u nizu sličnih akcija koje smo sproveli zajedno – Visa, Intesa Sanpaolo Banka i klijenti Intesa Sanpaolo Banke - korisnici Visa Inspire kartica, pokazali i dokazali spremnost svih sudionika ovog lanca dobrih djela da se uključe i zajedno pomognu tamo gdje je pomoć najpotrebnija. Svjesni smo složenosti situacije koja je, nadamo se zauvijek, iza nas i važnosti svakog pojedinačnog čina koji će pomoći da se posljedice što brže saniraju, pa smo prema tome i reagirali''.

Ukupan iznos prikupljen zajedno s donacijom ove dvije kompanije koji će biti uručen Pomozi.ba u konačnici iznosi 33.000 KM. S druge je strane, kaže Dizdarević, vrijednost dobre volje zajednice zaista nemoguće iskazati samo u novcu.

Maja Arslanagić iz Udruženja Pomozi.ba je zahvalila na vrijednoj donaciji i želji da se pomogne u prikupljanju sredstava koja će osigurati obroke za socijalno osjetljive skupine.

Kako kažu u ovom Udruženju, na dnevnoj bazi se priprema i na adrese korisnika distribuira 1.000 gotovih obroka. Nažalost, pored ranijih korisnika mahom starije populacije, u posljednje vrijeme su korisnici ovog projekta i mlađi ljudi koji su tijekom pandemije ostali bez posla. Donacija će, poručuju, biti iskorištena na najbolji način i upućena u prave ruke.

Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Europu, naglasio je da istinska vrijednost ove donacije zapravo leži na partnerskom odnosu kompanija Intesa Sanpaolo Banka, Visa i njihovih klijenata.

Kako je objasnio, u nizu pokrenutih sličnih akcija su klijenti i korisnici sudjelovali bez zadrške, pokazujući povjerenje koje nadilazi poslovnu i prelazi u sferu partnerskog odnosa.

Odgovaranje na upućeni poziv u vremenima izazovnim poput ovoga ukazuje na časnu i čestitu namjeru konkretne pomoći. Upućena donacija, njena inicijacija i realizacija, pojasnio je Đorđević, je obaveza ovih kompanija prema zajednici u kojoj posluju i obaveza koja, ovim činom, neće prestati, nego će poslužiti kao motivacija i generator za buduće akcije i projekte.

Kopirati
Drag cursor here to close