Sporazum o suradnji

Jačanje veza između akademske i poslovne zajednice

Ozvaničen početak suradnje između Univerziteta u Sarajevu i eCommerce asocijacije u BiH
Gospodarstvo / Tvrtke | 24. 07. 2023. u 11:22 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Univerzitet u Sarajevu i eCommerce asocijacija u BiH s ponosom objavljuju potpisivanje Sporazuma o suradnji, s ciljem jačanja partnerstva između ove visokoobrazovne institucije i vodeće asocijacije u digitalnoj trgovini u BiH.
Potpisnici Sporazuma su prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu i Belma Ljuta Agić, izvršna direktorica eCommerce asocijacije u BiH.

Ovaj Sporazum označava značajan korak prema unapređenju interakcije između akademske zajednice i poslovne industrije, te se odražava na obostranu prednost kroz razmjenu znanja, iskustava i resursa.

  / Foto:PR Univerzitet u Sarajevu i eCommerce asocijacija

Rektor Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Rifat Škrijelj, izjavio je: "Potpisivanjem ovog Sporazuma, Univerzitet u Sarajevu ističe svoju posvećenost razvoju kvalitetne edukacije i pripremi studenata za suvremene poslovne izazove. Suradnja s eCommerce asocijacijom omogućit će nam bolje razumijevanje potreba tržišta, te ćemo biti u mogućnosti prilagoditi naše obrazovne programe kako bismo odgovorili na zahtjeve digitalne ekonomije".

Belma Ljuta Agić, izvršna direktorica eCommerce asocijacije u BiH, naglasila je važnost ove suradnje: "Upravljanje digitalnom transformacijom je ključan faktor za uspjeh svake organizacije danas. Potpisivanjem ovog sporazuma, potvrđujemo našu posvećenost pružanju stručne podrške u razvoju talenata koji će biti lideri u digitalnom okruženju. Radujemo se dijeljenju naših znanja i iskustava s Univerzitetom u Sarajevu, kako bismo zajedno ostvarili pozitivan utjecaj na našu ekonomiju i društvo".

Ovaj Sporazum predviđa niz zajedničkih aktivnosti, uključujući:

● organizaciju zajedničkih seminara, radionica i stručnih predavanja za studente i profesore, fokusiranih na ključne aspekte digitalne trgovine;
● razmjenu stručnjaka i gostujućih predavača koji će doprinijeti raznovrsnosti edukacijskog procesa;
● suradnju na istraživačkim projektima i analizama u domeni digitalne trgovine, s ciljem unapređenja tržišnih trendova.

Univerzitet u Sarajevu i eCommerce asocijacija u BiH vjeruju da će ova suradnja predstavljati iskorak u oblasti visokog obrazovanja i digitalne trgovine, te će donijeti brojne koristi za studente, akademsku zajednicu i poslovni sektor u cjelini.

Kopirati
Drag cursor here to close