Međunarodni projekt

Energoinvest potpisao ugovor u Sjevernoj Makedoniji vrijedan 17,3 milijuna eura

Ugovor predstavlja važan projekt za MEPSO, jer će omogućiti međunarodnu konekciju između Sjeverne Makedonije i Albanije.
Gospodarstvo / Tvrtke | 10. 02. 2020. u 13:49 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Energoinvest d.d. Sarajevo i Operater prijenosnog elektroenergetskog sustava Sjeverne Makedonije (MEPSO) potpisali su u petak u Skoplju ugovor vrijedan 17,3 milijuna eura koji se odnosi na izgradnju dalekovoda 400 kV.

Ugovor predstavlja važan projekt za MEPSO, jer će omogućiti međunarodnu konekciju između Sjeverne Makedonije i Albanije.

Energoinvest će, kako ističu iz ove kompanije, taj projekt raditi po sustavu "ključ u ruke", što znači da izvodi projektiranje, nabavku opreme, isporuku, izvođenje radova, ispitivanje i puštanje pod napon dalekovoda 400 kV koji ide od trafostanice Bitola 2 (400/110 kV), preko trafostanice Ohrid (400/110 kV) do makedonsko/albanske granice. Rok za izgradnju je 30 mjeseci.

Predmetni projekt finansira Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i dio je velikog energetskog infrastrukurnog projekta u Europi (Energy infrastructure project - Corridor 8) koji treba da poveže Albaniju i Sjevernu Makedoniju s mrežom mediteranskih i drugih europskih zemalja.

Energoinvest je dobio ovaj posao na međunarodnom natječaju u konkurenciji najvećih firmi iz te oblasti.

''Dobijanjem ugovora poput ovog u Sjevernoj Makedoniji i projektima koji već realizuje u Albaniji, naša kompanija potvrđuje da ima potencijala i da može uspješno raditi najzahtjevnije projekte, a s druge strane otvara mogućnost za sudjelovanje na novim poslovima u regiji'', priopćeno je iz Energoinvesta.

Kopirati
Drag cursor here to close