Povijesna odluka

Elektroprivreda mora platiti odštetu ribarima zbog Neretve

Odvjetničko društvo Tvrtković d.o.o. iz Mostara je zastupalo tužitelja i smatra da je ovo povijesna odluka koja je bitna za cijelo društvo.
Gospodarstvo / Tvrtke | 02. 10. 2019. u 13:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / HE Mostar

Vrhovni sud Federacije BiH donio je presudu kojom je Elektroprivreda HzHB dužna platiti odštetu Udruženju sportskih ribolovaca USR "Neretva 1933", doznaje portal Bljesak.info.

Naime, udruženje je tužilo Elektroprivredu HZ HB d.d. Mostar, da im naknade štetu jer koristi Hidroelektranu Mostar i nije izvršavala zakonsku obvezu na način da omogući normalnu migraciju i prirodno razmnožavanje ribe, niti je vršila kontinuirano poribljavanje rijeke Neretve.

Tužba, koja se odnosila za razdoblje od 2010. do 2013. godine, prvotno je odbijena na Općinskom i Županijskom sudu Mostar, ali je presudom Vrhovnog suda FBiH od 10. rujna presude su preinačene i tuženi obvezan na naknadu štete koja je tražena tužbom.

Odvjetničko društvo Tvrtković d.o.o. iz Mostara je zastupalo tužitelja i smatra da je ovo povijesna odluka koja je bitna za cijelo društvo.

Odvjetnik Rizo Tvrtković je za Bljesak.info posebno izrazio zadovoljstvo obzirom da je i sam strastveni ribolovac, a kako kaže ribarenje u neko prijašnje vrijeme i sad su poprilično dva različita svijeta u negativnom kontekstu, a smatra kako je i nebriga o zakonskom obavezi u tome uvelike doprinijela.

Kako doznajemo, tvrtka bi udruzi trebala isplatiti oko milijun KM.

Kopirati
Drag cursor here to close