'Go Digital u Bosni i Hercegovini'

EBRD kredit od 8 milijuna eura Intesa Sanpaolo Banci u BiH

Mala i srednja poduzeća moći će podnijeti zahtjev Intesa Sanpaolo Banci za sredstva za ulaganje u novu opremu i poboljšanja koja im mogu pomoći da povećaju svoju produktivnost...
Gospodarstvo / Tvrtke | 14. 12. 2022. u 17:15 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) pozdravlja Intesa Sanpaolo Banku, članicu Intesa Sanpaolo grupe, u svom programu ''Go Digital u Bosni i Hercegovini'', koji pomaže malim i srednjim poduzećima (SME) da ulažu u digitalizaciju poslovnih aktivnosti i jačanje konkurentnosti.

Banka je odobrila kredit od 8 milijuna eura Intesa Sanpaolo Banci za daljnje kreditiranje lokalnih malih poduzeća. Mala i srednja poduzeća moći će podnijeti zahtjev Intesa Sanpaolo Banci za sredstva za ulaganje u novu opremu i poboljšanja koja im mogu pomoći da povećaju svoju produktivnost, smanje operativne troškove i poboljšaju svoju usklađenost s EU standardima.

Osim zajmova, mala i srednja poduzeća imat će koristi od poticaja u obliku granta u iznosu do 15 posto ukupnog iznosa zajma, koji će financirati European Union (EU).

Manuela Naessl, direktorica ureda EBRD-a za Bosnu i Hercegovinu, izjavila je:

''Drago nam je što se Intesa Sanpaolo Banka pridružuje našem programu 'Go Digital u BiH' i što će njeni klijenti, mala i srednja poduzeća moći iskoristiti naše zajmove i grantove EU. Ujedinjeni smo u našoj ambiciji da povećamo konkurentnost lokalnih malih poduzeća podržavajući ih u ulaganju i inovacijama''.

''Nakon što smo nedavno sa EBRD-om dogovorili saradnju vezano za projekat GEFF putem kojeg smo lansirali posebnu liniju kredita Moj eko dom za stanovništvo, a koja se tiče energetske efikasnosti, ovoga puta na moju veliku radost dogovorili smo još jednu suradnju koja je ovog puta orjentisana na mala i srednja poduzeća. Kreditna linija 'Go Digital' koju smo pripremili s našim partnerom EBRD-om zasigurno će pomoći postojećim, ali i potencijalnim klijentima Banke iz domene SME kako bi povećali svoju konkurentnost na tržištu u smislu olakšanja poslovanja, ulaganja u automatizaciju i digitalizaciju, te kako bi mogli da se okrenu ulaganjima u zelenu ekonomiju'', izjavio je Marco Trevisan, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Banke.

Kreditna linija je odobrena u okviru programa Go Digital in Bosnia and Herzegovina koji finansiraju EBRD i EU, dio programa ''EU4SMEs''. EBRD je osigurala 40 milijuna eura zajmova, dok je EU osigurala bespovratna sredstva od 9 milijuna eura za poticaje, savjetodavne usluge i programsku tehničku pomoć.

Program je praćen aktivnostima njemačkog Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), koji će raditi s vladom i ostalim sudionicima kako bi pomogao u izgradnji ekosistema za digitalizaciju, automatizaciju i inovacije u Bosni i Hercegovini, uključujući čvorišta digitalnih inovacija.

Program direktno doprinosi Digitalnoj agendi Europske komisije za zapadni Balkan, čiji je cilj podržati tranziciju privatnog sektora i pomoći kompanijama da u potpunosti osiguraju prednosti digitalne transformacije ekonomije.

Kopirati
Drag cursor here to close