Noviteti

Čapljinska "Lasta" će sama proizvoditi struju

Solarni paneli jačine 1,3MW postavljeni su na krov tvornice, a pomoću njih će tvornica proizvoditi električnu energiju za svoje potrebe u periodima sunčanih dana.
Gospodarstvo / Tvrtke | 20. 09. 2021. u 08:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Solarni paneli postavljeni na tvornicu čapljinske "Laste"

Radovi na tvornici keksa i vafla "Lasta" Čapljina polako se bliže kraju, a dokaz tomu su i postavljeni solarni paneli na krovu tvornice.

Kako doznaje Čapljinski portal, radi se o samo jednom od noviteta koji će omogućiti tvornici da sama proizvodi struju za svoje pogone.

Solarni paneli jačine 1,3MW postavljeni su na krov tvornice. Pomoću njih će tvornica proizvoditi električnu energiju za svoje potrebe u periodima sunčanih dana, rekli su za Čapljinski portal iz "Laste".

Inače, u tvornici su već sklopljeni strojevi i krenulo se s probnom proizvodnjom slastica. Radi se o najkvalitetnijim strojevima na tržištu. Oprema je talijanskog i njemačkog porijekla, dok su trake proizveli Švicarci.

Podsjetimo, u studenom 2019. godine vlasnik grudske "Violete" Petar Ćorluka kupio je "Lastu" u stečaju i najavio ponovno pokretanje tvornice i proizvodnje.

Tada je najavio kako će u Lastu biti uloženo više od 20 milijuna KM te da će Čapljina biti središte u kojemu će se proizvoditi samo najbolji proizvodi konditorske industrije.

"Prehrambena industrija je nešto potpuno novo za cijeli naš tim, koji se bavi svim, od pomnog istraživanja tržišta do planiranja proizvodnje i lansiranja proizvoda na tržište. Svi radovi moraju zadovoljiti visoke standarde prehrambene industrije, kako bi svim faktorima mogli konkurirati na tržištu i pružiti jedinstven i kvalitetan proizvod", rekao je početkom ove godine Ćorluka.

"Ulaganje u proizvodne pogone, modernu tehnologiju i dosljedna edukacija zaposlenika kreirat će premium program slastica. Od velikog je značaja da sve razine budu ispunjene, od same organizacije, proizvodnje, tehnologije do kontrole kvalitete kako bi se započeta realizacija odvila u skladu s postavljenim ciljevima", dodao je.

Foto: Bljesak.info / Solarni paneli postavljeni na tvornicu čapljinske "Laste"
Kopirati
Drag cursor here to close