Podrška

Bevanda: Moderno gospodarstvo ne može bez sektora osiguranja

Ministar Bevanda konstatirao je da tržište osiguranja u Bosni i Hercegovini nastavlja pozitivan trend rasta
Gospodarstvo / Tvrtke | 26. 09. 2019. u 12:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda otvorio je u četvrtak dvodnevnu Konferenciju Udruženja društava za osiguranje u Federaciji BiH, "Dani osiguranja u Bosni i Hercegovini" ističući na taj način značaj sektora osiguranja u ukupnom financijskom poslovanju jedne zemlje.

''Uspješno funkcioniranje modernog gospodarstva u cjelini ne može se zamisliti bez stabilnog i funkcionalnog tržišta osiguranja'', naglasio je ministar Bevanda u pozdravnom govoru nakon obraćanja predsjednika Upravnog odbora Udruženja društava za osiguranje u FBiH Damira Hadžića.

Ministar Bevanda konstatirao je da tržište osiguranja u Bosni i Hercegovini nastavlja pozitivan trend rasta unatoč općoj ekonomskoj situaciji, visokoj stopi nezaposlenosti, nedostatku investicija i političkoj nestabilnosti.

''Trendovi u Bosni i Hercegovini pokazuju da su građani počeli prepoznavati važnost svih vrsta osiguranja te da koriste i proizvode koji ne pripadaju obveznom osiguranju. Da bi se ovakav trend nastavio potrebno je raditi na podizanju svijesti o potrebi za osiguranjem kako kod privatnih osoba tako i gospodarskih subjekata'', istaknuo je ministar Bevanda.

Dodao je da je nužno uvoditi nove tehnologije te kreirati nove proizvode i usluge prema potrebama klijenata čime se u konačnici utječe na troškove poslovanja, poticanje investicija te rast profitabilnosti sektora osiguranja u BiH.

Ministar Bevanda poželio je uspješan rad sudionicima dvodnevne konferencije "Dani osiguranja u BiH" te naglasio da je pozitivna vijest sve bolja suradnja regionalnih osiguravajući društava čemu doprinose i ovakvi skupovi, priopćeno je iz Ministarstva financija BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close