Privremeno financiranje

SDA optužuje Bevandu da izgra za Dodika

U Stranci demokratske akcije navode kako su nedopustive opstrukcije ministra Bevande i da nose posljedice…
Vijesti / Politika | 04. 07. 2019. u 12:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pozivamo HDZ da ne vrši blokade državnih institucija za račun SNSD-a, te da obaveže svoje predstavnike u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti da odgovorno obavljaju svoje poslove u tim institucijama'', navodi se u priopćenju SDA. 

Stranka, naime, navodi kako nedolazak ministra financija Vjekoslava Bevande iz HDZ-a na sjednicu Vijeća ministara, na kojoj se trebalo odlučivati o privremenom financiranju institucija BiH predstavlja neodgovoran čin koji dodatno otežava funkcioniranje institucija BiH i usložnjava političke prilike.

Podsjećaju da ministar Vjekoslav Bevanda, kao član Vijeća ministara i Fiskalnog vijeća, prima ogromne mjesečne naknade za te funkcije, ali istovremeno ima i ogromnu odgovornost. 

''Umjesto da bude aktivni suučesnik Dodikovih opstrukcija, ministar Bevanda mora djelovati u skladu sa svojim zakonskim obavezama, inače će snositi punu odgovornost za sve posljedice ugrožavanja fiskalne stabilnosti u državi'', priopćila je SDA.

Podsjećamo s ovotjedne sjednice Vijeća ministara skinut je Prijedlog odluke o privremenom financiranju institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za razdoblje srpanj-rujan 2019. godinu.

Ova točka skinuta je s dnevnog reda jer sjednici ne prisustvuje ministar financija i trezora u Vijeću ministara Vjekoslav Bevanda, čije je ministarstvo predlagač ove točke, a Bevanda je na bolovanju.

Kopirati
Drag cursor here to close