Eurowings

Izmjene na letovima za Njemačku

"Let Stuttgart - Mostar koji je bio u planu za 16. svibanj je storniran i otkazan", kazala nam je jedna čitateljica, koja je 'izvisila' za let prema Mostaru.
Gospodarstvo / Tvrtke | 15. 05. 2018. u 14:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na službenim stranicama Eurowingsa, kao ni na servisu Flightradar24 nema više leta Stuttgart – Mostar, koji je bio najavljen za srijedu, 16. svibnja.  Leta također više nema niti među rezervacijama, ni u low-fare kalendaru.

Kako doznajemo od Marina Raspudića, direktora Zračne luke Mostar, određeni letovi prema Njemačkoj biti će izmijenjeni.

'' Istina jeste da je dolazilo do određenih izmjena u satnicama i frekvencijama što je ponekad uobičajeno u samom početku uvođenja letova, no isto se vremenom ustali'', rekao je za Bljesak.info Raspudić.

Direktor Zračne luke Mostar dodaje kako je njemačka niskotarifna kompanija Eurowings najavila letove za Mostar iz Stuttgarta i Dusseldorfa, a Zračna luka Mostar je, kao pružatelj usluga slijetanja i opsluge, u potpunosti na raspolaganju da udovolji svim prijedlozima kompanije za odabir dana/frekvencija/satnica letova koje ce obavljati u njihovoj Zračnoj luci, te im u tom smislu kao redovitoj liniji daju prednost u odnosu na charter letove.

O izmjenama letova redakciju portala Bljesak.info upozorila je i čitateljica koja je 'izvisila' za let prema Mostaru iz Stutgartta.

"Let Stuttgart - Mostar koji je bio u planu za 16. svibanj je storniran i otkazan", kazala nam je čitateljica.

Upit o otkazivanju, jednog od dva ranije najavljena leta na liniji Stuttgart – Mostar, uputili smo i Eurowingsu, no za sada smo još uvijek bez službenog odgovora.

Foto: Bljesak.info / Zračna luke Stuttgart

Kako su za Bljesak.info potvrdili iz Zračne luke Stuttgart let EW 2701 će letjeti subotom od 19. svibnja do 20.  listopada 2018. i srijedom od 18. srpnja do 29. kolovoza 2018. godine.

Kako je službeno najavio Eurowings, krajem listopada 2017.godine  u Gradskoj upravi u Mostaru, prvi let bit će za Düsseldorf, za koji će biti uspostavljeni letovi srijedom i nedjeljom, dok će letovi za Stuttgart biti srijedom i subotom.

Planirano je bilo da na ovim linija prometuje Bombardier Dash 8 Q400.

Podsjetimo, zrakoplovi niskotarifne njemačke kompanije Eurowings od ove će godine letjeti prema Mostaru nakon što je grad na Neretvi u listopadu 2017. pobijedio u online natjecanju korisnika Facebooka koji su birali iduće odredište te tvrtke.

U završnici su se našli Mostar, talijanski Trapani i irski grad Shannon. Za Mostar je glasalo 37 posto sudionika, za Shannon 33, a za Trapani 30 posto.

Mostar je od obustave veze prema Zagrebu prije deset godina ostao bez redovitog leta, a u zračnu luku slijetali su samo charter zrakoplovi uglavnom s turistima za Međugorje.

Gradonačelnik Ljubo Bešlić zahvalio je svima u BiH i dijaspori koji su dali svoj glas za Mostar. "Pobjeda Mostara u kampanji Eurowingsa je otvaranje Mostara prema Europi. Riječ je dolasku renomirane i pouzdane europske grupacije To je privilegij za sve građane Mostara”, rekao je Bešlić.

Mostar ima 88 posto udjela u zračnoj luci Mostar, a suvlasnik ostalih dvanaest posto je aerodrom u Zagrebu.

Kopirati
Drag cursor here to close