More je provod

Koliko Hrvati planiraju potrošiti na ljetovanje?

Građani Hrvatske planiraju u prosjeku provesti deset dana na ljetovanju…
Gospodarstvo / Turizam | 04. 06. 2024. u 10:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski građani će na ljetovanje potrošiti u prosjeku nešto više od 1.000 eura, pokazalo je istraživanje kompanije Mastercard provedeno na uzorku od oko 1.000 osoba koje su korisnici bankarskih usluga.

Kako se navodi, 39 posto anketiranih građana planira na ljetovanje potrošiti između 500 i 1.000 eura, dok 30 posto građana očekuje troškove ispod 500 eura.

Gledano prema starosnim kategorijama, najviše će trošiti oni starosti između 40 i 49  godina, kao i oni koji će izabrati hotelski smještaj više kategorije, u prosjeku oko 1.695 eura.

Procjenjuje se da će gosti koji ljetuju u hotelu u prosjeku trošiti 142 eura po sobi dnevno, oni u privatnom smještaju 91 euro, dok će najmanje trošiti oni koji su u vlastitom smještaju, 54 eura na dan.

Građani Hrvatske planiraju u prosjeku provesti deset dana na ljetovanju, prenosi Hina.

Ako su u vlastitom smještaju ili kod prijatelja zadržat će se 14 dana, dok će hotelski gosti ljetovati devet dana, kao i oni smješteni u kampu.

Ukupno 70 posto anketiranih navodi da će ove godine ljetovati u Hrvatskoj naspram sedam posto onih koji će, uglavnom zbog povoljnijih cijena, odabrati druge destinacije.

Kopirati
Drag cursor here to close