Svatko na svome

Za 7 dana do stana: Osamostaljenje nikada nije bilo lakše

Jedan od uzroka je i odluka mladih da ne odlaze od kuće dok ne ostvare glavnu pretpostavku za samostalan život, a to je da pronađu stalni posao.
Gospodarstvo / Promo | 21. 05. 2022. u 13:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kupovina stana jedan je od najvažnijih i najljepših događaja u životu, a napuštanje roditeljskog doma simbol je osamostaljenja.

U Bosni i Hercegovini je vrlo izražen trend produženog stanovanja s roditeljima. Dio razloga za to leži u pripadnosti mediteranskoj kulturi, gdje su obiteljske veze čvršće nego u drugim dijelovima Europe.

Jedan od uzroka je i odluka mladih da ne odlaze od kuće dok ne ostvare glavnu pretpostavku  za samostalan život, a to je da pronađu stalni posao.

Prema dostupnim podacima, riječ je o skoro 200.000 mladih, starijih od 30 godina, koji se još uvijek nisu odlučili na odvojeni život od roditelja. Njihovi vršnjaci u zemljama Europske unije, u prosjeku, od roditelja odlaze u dobi od oko 26 godina, ali i u EU ima zemalja gdje mladi i sa 30 godina još uvijek žive sa roditeljima.

Tako je prosjek u Hrvatskoj preko 32 godine kada se mladi odlučuju za osamostaljenje, dok u Slovačkoj je to sa skoro 31 godinom, a u Malti i Italiji se na osamostaljenje odlučuju sa nešto više od 30 godina u prosjeku.

Države u kojima mladi u prosjeku najkraće žive s roditeljima su Švedska (17,5), Luksemburg (19,8) i Danska (21,2 godine). U većini sjevernih i zapadnih zemalja mladi su u prosjeku napuštali roditeljski dom u ranim do srednjim dvadesetima, dok u južnim i istočnim zemljama prosječna starost je bila oko kasnijih dvadesetih ili ranijih tridesetih.

Odlazak od roditelja, odnosno kupovina prve nekretnine u Bosni i Hercegovini do sada je bila izazovna jer osobna iskustva često govore da bi proces dobivanja kredita mogao biti veoma mukotrpan i dug, te da to zahtijeva puno odlazaka u banku, a da ne govorimo o prikupljanju i ovjeravanju dokumentacije kao i dugom čekanju odobrenja kredita u kojem se čak može izgubiti prilika kupovine željene nekretnine.

Međutim, sada izlazak iz zone komfora roditeljskog doma, svim onim koji su se već financijski osamostalili, nikad nije bio dostupniji.

Naime, ProCredit Bank u samo 7 dana rješava stambeno pitanje i to na jednostavan, brz i efikasan način. Stambeni krediti po atraktivnim uvjetima  dostupni su postojećim i novim klijentima.

Naime, dovoljno je posjetiti ProCredit Bank BiH web stranicu gdje možete odmah aplicirati online, nakon čega će vas vrlo brzo kontaktirati službenici banke i objasniti način na koji možete ispoštovati traženi rok plaćanja.

Nakon toga vam samo ostaje da pripremite dokumentaciju, dostavite banci i za samo sedam dana od dostavljanja kompletne dokumentacije vaš kredit za nekretninu može biti odobren. Svaki korak je jasan, brz i jednostavan, sa samo jednim dolskom u banku!

Naravno, roditelje ne zaboravljate ni kada više ne živite pod istim krovom, ali sigurno znate da je i za njih i za vas dobro da svatko ima svoj prostor, odnosno da je svatko na svome!

Želimo da vam kupovina prve nekretnine i put ka osamostavljivanju bude lijepa uspomena. Zato vas pozivamo da za više informacija o stambenim kreditima kontaktirate ProCredit Bank putem direktne forme, nakon čega će vam savjetnici za poslovanje sa stanovništvom omogućiti sve neophodne informacije, te pružiti pomoć i podršku u donošenju ove važne životne odluke.

Kopirati
Drag cursor here to close