Infobip i Atlassian partner

Dolaskom venITure u BiH, Atlassian alati dostupni su svim bh. tvrtkama

IT konzultantska tvrtka venITure prošle jeseni otvorila je ured u Interi. Ova tvrtka došla je na bh. tržište kao prvi Atlassian Platinum i Solution partner te certificirani Infobip partner.
Gospodarstvo / Promo | 10. 02. 2022. u 09:15 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednjih godina jedna od glavnih prednosti koje tvrtke i njihovi zaposlenici ističu jest mogućnost rada od kuće. Bez obzira koliko ta opcija bila primamljiva, većina ne razmišlja o tome kako kompanije, njihovo poslovanje, timovi i zaposlenici funkcioniraju raštrkani po svijetu. Iz venITure kažu da takve kompanije koriste Atlassianove proizvode.

Atlassian je australska softverska tvrtka koja razvija proizvode poput Jire, Trella i Confluenca, za programere, voditelje projekata i druge timove. Ti proizvodi su se pokazali iznimno važnima pogotovo u ovo vrijeme, kada sve više timova ne radi na istoj lokaciji.

venITure je posrednik između Atlassiana i tvrtki koje žele organizirati i pojednostaviti svoje poslovanje. Do sada su bh. tvrtke mogle koristiti Atlassianove alate ako su dio veće kompanije sa središtem izvan BiH, ili imaju dovoljno mali broj korisnika da mogu koristiti besplatnu verziju.

S otvaranjem venITure ureda u Mostaru, Atlassianovi proizvodi su postali dostupni svim tvrtkama u Bosni i Hercegovini. Njihove usluge se prilagođavaju svakoj industriji i tvrtki pojedinačno. Opseg venITure poslovanja seže od automobilske industrije i osiguravajućih tvrtki do tvrtki za online kupovinu i proizvođača kućanskih aparata.

Odjeli za ljudske resurse najviše će koristi imati od Jira Work Managementa, Confluencea i Trella. Jira omogućuje bolju organizaciju i jednostavan pregled. Za one koji imaju velik broj zaposlenika, Jira je idealan alat i za praćenje godišnjih, bolovanja i radnih sati..

Kompanijama iz IT sektora će najviše koristiti Jira Software, Jira Service Management i Bitbucket, dok će za proizvodni sektor od velike pomoći biti Jira Align, Jira Software i Jira Service Management.

Migracija na oblak

Dolazak venITure u BiH olakšava svakako onim tvrtkama koje već koriste Atlassianove proizvode, ali na serveru. Budući da Atlassian prestaje s podrškom i prodajom proizvoda na serveru, venITure može pomoći s migracijom lokalnih rješenja na cloud.

O migraciji na oblak se već neko vrijeme aktivno govori. Najveća prednost migracije je svakako sigurnost. Podaci na oblaku se pohranjuju u šiframa, s kopijama na više lokacija i dostupni su vam bez obzira na to gdje se nalazite.

Budući da je prelazak na oblak dug i kompliciran proces, venITure ima cijeli tim Atlassian eksperta koji radi na analizi, pripremi i migraciji vaših podataka na oblak.

Više o venITure uslugama i Atlassian alatima možete saznati na njihovoj web stranici veniture.net.

Partnerstvo s Infobipom

Osim partnerstva s Atlassianom, venITure je i već gotovo dvije godine Infobipov certificirani partner. “S obzirom da smo tek dvije godine prije toga otvorili urede u Hrvatskoj, ovo partnerstvo je uistinu bila prekretnica za nas, ali i vjetar u leđa i potvrda svega onoga što možemo postići. Kada blisko surađujete s takvom tvrtkom, morate se potruditi da održite korak.”

O Infobipu se u regiji već dovoljno zna. Ova hrvatska tvrtka ima više od 60 ureda po svijetu, kod nas ih možete pronaći u Tuzli i u Sarajevu, gdje su najavili gradnju svog trećeg kampusa.

venITure i Infobip su razvili i zajednički proizvod koji povezuje najbolje od obje strane: višekanalnu komunikaciju i programe za suradnju - OmniChat za Jira Service Management.

Foto: PR / Dolaskom venITure u BiH, Atlassian alati dostupni su svim bh. tvrtkama

OmniChat je pravi primjer kada se partnerstvo pretvara u razvoj ili kako su to iz venITure izjavili: “When partnership turns into developmentship.”. Za tvrtke koje se oslanjaju na korisničku podršku kao vitalni dio korisničkog puta i njihovog odnosa, bilo kakva ograničenja mogu imati veliki utjecaj na cjelokupno zadovoljstvo kupaca i stopu zadržavanja.

Uz OmniChat za JSM, korisnik ima mogućnost odabira komunikacijskog kanala, poput WhatsAppa i SMS-a, dok agenti imaju jedno besprijekorno sučelje. Primjerice, ne radi vam kupljeni uređaj. Umjesto da zovete korisničku podršku ili pišete mail, možete jednostavno poslati poruku preko WhatsAppa, uslikati ili snimiti što ne radi. Agent će, s druge strane, to dobiti u Jiri kao zadatak, odgovoriti na poruku, poslati link ili video s rješenjem.

Foto: PR / venITure

“Kao Atlassian Enterprise i Platinum Solution Partner, u venITure smo vidjeli priliku da komunikaciju između agenata i krajnjih korisnika na Jira Service Managementu podignemo na drugu razinu. U partnerstvu s Infobipom kreirali smo OmniChat za JSM - međukanalnu podršku za korisnike, koja omogućuje jednostavnu dvosmjernu komunikaciju putem WhatsAppa i SMS-a.”

Partnerstvo Infobipa i venITure proizašlo je iz poznastva s konferencije za developere u Tuhelju. Cijeli intervju o tome kako je nastala priča o Infpobipu i venITure te što se još sprema, pogledajte u videu ispod.

Kopirati
Drag cursor here to close