Medicina dostupna svima!

Poliklinika Vitalis: Vodeći centar u regiji za lasersku kirurgiju

Poliklinika Vitalis je jedini centar u regiji gdje se izvode laserski zahvati uklanjanja bubrežnih kamenaca i uklanjanja proširenih vena.
Gospodarstvo / Promo | 15. 02. 2023. u 12:58 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poliklinika Vitalis sa dnevnom bolnicom je ustanova koja stremi primjeni najsuvremenijih medicinskih dostignuća, a iskusan medicinski tim sposoban je primijeniti najnovije metode liječenja.

Umjesto klasičnih „krvavih“ operacija laserska medicinska tehnologija omogućila je novu strategiju kojom se skoro beskrvno i izuzetno precizno operira i to uz minimalno oštećenje, okolnog zdravog tkiva. Ova ustanova je jedini centar u regiji gdje se izvode laserski zahvati uklanjanja bubrežnih kamenaca i uklanjanja proširenih vena.

Lasersko razbijanje kamenaca

Suvremeni trendovi u urologiji u zadnjih 20 godina podrazumijevaju primjenu lasera i kirurgije bez reza u tretmanu kamenaca urinarnog trakta koji se danas rutinski odstranjuju na bazi dnevne hirurgije. Poliklinika Vitalis predvođena dr. Mustafom Bazardžanovićem je prepoznala ove trendove te nabavkom najsuvremenije opreme za minimalno invazivnu urologiju stvorila mogućnost tretmana ovih stanja u skladu sa najnovijim preporukama, što nas svrstava rame uz rame sa renomiranim centrima u regiji.

PR  / dr. Mustafa Bazardžanović

Lasersko razbijanje kamena ostvaruje najbolje rezultate do sada. Kirurška procedura traje kratko, nema neželjenih posljedica, a kamenje se veoma brzo izbacuje napolje. Laserska energija djeluje direktno na kamen i ne postoji mogućnost oštećenja okolnih tkiva. Laserska litotripsija je minimalno invazivna i bezopasna metoda, a sam proces ove kirurške intervencije promatra se na specijalnom monitoru.

Lasersko uklanjanje proširenih vena 

Laserski tretmani u vaskularnoj kirurgiji se uspješno provode pod vodstvom dr. Nedžada Rustempašića. Doktor Rustempašić je prvi vaskularni kirurg iz naše zemlje koji je započeo s primjernom i uspješno tretira proširene vene suvremenim laserskim tretmanom, a njegovu stručnost potvrđuje i zavidno radno iskustvo, ali i edukacija u najprestižnijim medicinskim centrima Europe.

PR  / dr. Nedžad Rustempašić

Kod bolesti safenskih vena prema preporukama društva vaskularnih kirurga prema najnovijim smjernicama iz 2022. godine najbolji rezultati se dobivaju primjenom metoda koje koriste toplotu, a to su laser i radiofrekventna ablacija.

Laserom se postižu estetski najbolji rezultati, sve intervencije se rade u lokalnoj anesteziji i što je najvažnije pacijenti nakon tretmana mogu odmah ići kući i vratiti se svojim svakodnevnim aktivnostima. Za razliku od kirurške metode koja zahtijeva boravak u bolnici, vrijeme oporavka je neusporedivo duže nego kod drugih metoda.

Za više informacija možete kontaktirati na:
+387 36 310 210
+387 63 222 739
www.poliklinikavitalis.com

Poliklinika Vitalis, Vukovarska bb, 88000 Mostar

Kopirati
Drag cursor here to close