Northcape Academy

Prijavi se na besplatnu akademiju programiranja u Code Hubu Mostar

Glavni fokus akademije je na razvoju web aplikacija, ali će trener Russ Wiltshire obraditi i druge teme relevantne za razvoj software-a.
Gospodarstvo / Promo | 09. 01. 2019. u 14:44 Promo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Promo / Programiranje

Kada programeri s višegodišnjim iskustvom odluče svoje znanje besplatno prenijeti mladim ljudima koji tek žele započeti karijeru u IT sektoru, odmah se može zaključiti da je riječ o hvalevrijednom projektu. Jedan ovakav projekt plod je Northcape-a, startupa INTERA Tehnološkog Parka koji se inače bavi web programiranjem i razvojem software-a.

S obzirom da je Northcape, prije svega, društveno poduzeće koje svoje prihode usmjerava u implementaciju projekata namijenjenih djeci i mladima, početkom 2019. godine, u suradnji s Mostar Summer Youth Program, pokrenuli su Northcape Academy čiji su ponosni partneri i INTERA Tehnološki Park i Code Hub Mostar.

Besplatna akademija je namijenjena mladim ljudima, prvenstveno srednjoškolcima koji imaju želju svoju karijeru graditi u IT svijetu. Kroz tri subote, 9., 16. i 23. veljače 2019. godine s početkom u 10 sati u Code Hub-u Mostar, coworking prostoru koji se nalazi u prizemlju zgrade Ledara na adresi Kardinala Stepinca bb, sudionici će imati priliku steći vještine za razvoj software-a, ali i dobiti uvid u rad u profesionalnom timu programera.

Glavni fokus akademije je na razvoju web aplikacija, ali će trener Russ Wiltshire obraditi i druge teme relevantne za razvoj software-a. Kako bi pohađanje akademije za svakog sudionika rezultiralo funkcionalnim web aplikacijama, akademija će biti podijeljena u dva dijela – rad s trenerom tijekom tri višesatna tečaja te samostalni rad od kuće uz mentoriranje.

Za sudjelovanje na Northcape Academy nije potrebno predznanje u programiranju, ali svi sudionici moraju pričati engleski jezik te imati laptop ili računalo na kojem će moći raditi na razvoju svojih aplikacija. Više detalja o akademiji moguće je pronaći na poveznici, a svi zainteresirani se mogu javiti na [email protected]

Kopirati
Drag cursor here to close