Ljeto s Gorenjem

Ljeto je izuzetno vrijeme za druženja, a toplo vrijeme nam pruža mnogo prilika za aktivnosti van kuće

Gospodarstvo / Promo | 07. 08. 2023. u 12:30 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljeto s Gorenje velikim i malim kućanskim aparatima može biti još bolje. Godišnji odmori, kokteli, roštilj, zabava, bazeni, plaže i izleti. Šta vama sve pada na pamet kada pomislite na “ljeto”? To je period kojeg svi planiraju tijekom cijele godine kako bi se zabavili i odmorili.

Rashlađena lubenica, limunada, laki ljetni desert, sladoled – misli vam skaču sa jedne na drugu poslasticu dok se vraćate po vrelom danu kući i imate dilemu što će vas najbolje rashladiti.

Ljeto je godišnje doba koje vam također najčešće probudi nedoumicu da li vam je potreban novi frižider. Da li je ovaj koji imate praktičan, s dovoljno prostora, koliko je energetski efikasan.

Potraga za novim koji zadovoljava sve vaše standarde ne mora biti komplicirana– predstavljamo vam Gorenje Side by Side frižidere, inovativne uređaje koji će čuvati svježinu namirnica i postati ključni saveznik vašeg domaćinstva u organizaciji skladištenja hrane i svakodnevnih aktivnosti. Odlična vijest je da je u toku ljetna akcija koju možete da iskoristite i obnovite kuhinju modernim frižiderom po promotivnoj cijeni.

  / Gorenje Side by Side frižideri

Frižider NRR9185EAXL, zahvaljujući efikasnom dizajnu unutrašnjosti, pruža dovoljno prostora za skladištenje velikih količina hrane, čime smanjuje česte odlaske u nabavku, štedi vaše vrijeme i novac. Pored toga, ConvertActive funkcija omogućava da jednostavnim pritiskom tastera pretvorite zamrzivački dio u rashladni prostor ili veliku ZeroZone pregradu. Ova fleksibilnost daje vam više prostora za čuvanje hrane i pića, čime se prilagođava pojedinačnim potrebama i omogućava da bezbrižno skladištite veće količine namirnica. MultiFlow 360° ventilacioni sistem osigurava idealnu mikroklimu u svakom dijelu, ravnomjerno raspoređujući zrak.

Šta je inverterski kompresor?

Za održavanje hrane svježom zadužen je dio frižidera koji se naziva kompresor, čija je osnovna funkcija da pretvara rashladno punjenje iz gasovitog stanja u tečno. To omogućava održavanje niske temperature u unutrašnjosti i čuvanje svježine namirnica. On radi pri punoj brzini kada je potrebno hlađenje i prestaje s radom kada je temperatura dovoljno niska. Međutim, Side by Side uređaji posjeduju inverterski kompresor koji započinje s laganim radom, potom povećava brzinu i kada postigne željenu temperaturu, smanjuje rad na nivo dovoljan da održava potrebnu funkciju. Inverterski kompresori su tiši, izdržljiviji i troše manje energije u poređenju s konvencionalnim.

No Frost Plus sistem

Koliko god se trudili da zamrzivač držimo čistim i urednim, neminovno je da ga je često potrebno odmrzavati kako bi očuvali njegove funkcije i održali higijenu. Sa No Frost Plus sistemom u zamrzivačkom dijelu, više nećete morati da se bavite ovim napornim poslom. On sprečava nakupljanje leda i mraza, čime se održava niska potrošnja energije i optimalno korištenje skladišnog kapaciteta. Smrznuta hrana će ostati uredno organizirana, bez lijepljenja jedne za drugu.

Tih, ali moćan motor mašine s Wi-fi funkcijom, sigurno će vam pružiti više uživanja u ljetnim danima.

Zbog energetske neefikasnosti, mnogi uključuju svoje veš mašine tijekom noći kad je struja najčešće jeftinija, a zbog njenog glasnog rada nemaju miran san. Međutim, ako odaberete uređaj koji ima Inverter PowerDrive motor, ovakve situacije će postati vaša prošlost.

Tih, ali veoma efikasan motor dizajniran je tako da garantira dug radni vijek, istovremeno štedeći energiju svakim ciklusom.

Uz ExtraHygiene funkciju pranja uz pomoć pare na visokoj temperaturi bakterije više nisu problem, kao ni neugodni mirisi. Naime, kako je ovaj program testiran i certificiran od strane Interteka, dokazano je da se njime uklanja do 99,9 % bakterija i gljivica iz vašeg rublja. Odjeća će biti savršeno čista, bez naslaga mikroba i neugodnih mirisa.

  / Gorenje veš mašine

Znatno manje gužvanje odjeće

Često se dešava da veš ne možete da izvadite odmah iz mašine, čim završi s pranjem, pa se zato odjeća dodatno gužva. Međutim, AntiCrease funkcija osmišljena je upravo kako bi se tome stalo na put. Na koji način? Jednostavno - bubanj će se okretati još dva sata kako bi se smanjilo gužvanje odjeće nakon pranja, a vi ovu funkciju možete zaustaviti u bilo kom trenutku koji vam odgovara.

Dodatno, tu je i program ShirtsSteam, posebno osmišljen za pranje košulja kako bi se osiguralo da su, ne samo temeljno oprane, već i znatno manje izgužvane. Samim tim, nećete morati da gubite previše vremena na njihovo peglanje.

Ove funkcije su samo neke od mnogih koje nudi brend Gorenje u svom asortimanu veš mašina. Pored navedenih funkcija, recimo, Gorenje WNA84AWIFI uređaj karakteriše i jednostavan interfejs; StableTech koji garantira smanjenje vibracija zahvaljujući bočnim i donjim pločama uređaja; SleekDoor vrata; ChildLock; brzi program koji traje samo 20 minuta, DrumClean koji eliminira bakterije zadržane u bubnju.

Izaberite neke od praktičnih Gorenje aparata online ili posjetite Hisense Gorenje Studio u vašem gradu, dostupno po promotivnoj ponudi do polovine kolovoza

 

Kopirati
Drag cursor here to close