Praznična čarolija

Iskoristite fantastičnu ponudu Hisense / Gorenje Studija za stvaranje prazničnih čarolija

Priprema za novogodišnje praznike uveliko traje, ako ste se odlučili da novogodišnju trpezu pripremate sami, donosimo vam nekoliko jednostavnih rješenja.
Gospodarstvo / Promo | 28. 12. 2023. u 13:30 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otkrivamo vam recept koji ćete voljeti, kao i tajnu malih majstora zbog koje će priprema tijesta biti jednostavna i brza!

Za pripremu kruha koji će biti idealan dodatak za novogodišnje večeru, težine 900 grama, potrebno vam je:

• 300 mililitra vode
• jedna čajna žlica maslaca ili margarina
• nešto manje od dvije jušne kašike soli
• dvije kašičice mlijeka u prahu
• dvije kašičice šećera
• pola kilograma brašna za kruh
• tri četvrtine kesice suhog kvasca

Sastavni dio svakog recepta je način pripreme – redoslijed postupaka, koji sastojak se s čim miješa, i slično. Međutim, postoji način da za pečenje ove vrste hljeba, pa i svake druge, preskočite ovaj korak. Pitate se kako?

Zahvaljujući aparatu za pečenje kruha brenda Gorenje koji se nalazi u novogodišnjoj ponudi! Sve što je potrebno da uradite jeste da sastojke (prema receptu) sipate u ovaj mali kuhinjski uređaj, izaberete odgovarajući program (u ovom slučaju BASIC) i podesite početak pečenja tako da kruh bude spreman baš kada vi to želite.

PR  / Gorenje

Naime, model aparata za pečenje kruha brenda Gorenje, BM1600WG, nudi čak 16 programa koji će znatno olakšati pripremu, uštedjeti vrijeme i dati savršen rezultat. Želite da poslužite bijeli, francuski, talijanski, ovseni, kruh sa sirutkom ili bilo koji drugi – ovaj uređaj će to uraditi gotovo umjesto vas. Moći ćete da odaberete i zapečenost kore prema vašem ukusu - malo, srednje ili više zapečenu.

Čak i u slučaju da ste na bezglutenskom režimu ishrane, ovaj Gorenje aparat je savršeno rješenje za vas. Zbog specifičnosti bezglutenskog brašna kod kojeg je potrebno duže vrijeme podizanja tijesta i pečenja, odabrani modeli imaju "gluten free" program, pa za pripremu nije potrebno dodatno ručno miješanje. Pored toga, u ovom uređaju moći ćete da pripremite i najbolju domaću marmeladu!

Potrebno je da narežete voće na kocke, po želji dodate šećer i odaberete program "Jam". Bez dodatnih briga, zaprljanog posuđa i utrošenog vremena.
Dobro nam došli u svijet gdje se radost i kvaliteta susreću. Naša posebna praznična ponuda donosi vam ekskluzivne popuste na cijeli asortiman malih kućanskih aparata. Iskoristite -25% popusta na sve male kućanske aparate u Hisense / Gorenje Studijima širom BiH ili naručite online. Odaberite aparate koji će vam olakšati svakodnevne aktivnosti.

Dobro je da znate da je do 30. decembra specijalna ponuda Gorenje malih kućanskih aparata, kreirana upravo za vas koji želite nesmetano da pravite svoje kuhinjske čarolije. Dakle, brzo, lako i jednostavno, a što je najvažnije – ukusno.

Tako ćete imati više vremena da se za praznike posvetite svojim najmilijima i provedete divne trenutne u prazničnoj čaroliji.

Za više informacija o ovoj ponudi posjetite stranicu: Gorenje Bosna i Hercegovina

 

Kopirati
Drag cursor here to close