Traže povećanje plaća

Zdravstveni djelatnici prosvjedovali ispred zgrade Vlade

Nakon dvosatnog prosvjeda ispred zgrade županijske Vlade zdravstveni djelatnici nastavili su štrajk u svojim zdravstvenim ustanovama.
Gospodarstvo / Posao | 30. 11. 2017. u 14:39 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Prosvjedovalo je oko 250 zdravstvenih djelatnika iz Županije posavske

Oko 250 zdravstvenih djelatnika iz Županije posavske (ŽP) prosvjedovalo je danas ispred zgrade županijske Vlade u Orašju, tražeći žurno potpisivanje kolektivnog ugovora i povećanje plaća za 15 posto.

''Štrajk se nastavlja dalje. Mi trenutno nismo zadovoljni odgovorom iz Vlade, ali se nadamo da ćemo na kraju dobiti ono što tražimo'', kazao je predsjednik Nezavisnog sindikata zdravstva radnika ŽP Andrej Radman.

Vlada ŽP u srijedu je ponudili zdravstvenim djelatnicima povećanje plaća od 7,5 posto, ali oni ostaju pri ranijem zahtjevu da se plaće povećaju za 15 posto.

Podršku zahtjevima sindikata zdravstvenih djelatnika u Orašju, došao je pružiti i dr. Rifat Rijad Zaid, predsjednik Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Federacije BiH.

Ustvrdio je da su u najlošijem položaju zdravstveni djelatnici uposleni u Tuzlanskoj, Posavskoj i Livanjskoj županiji.

''Te tri županije izdvajam kao primjer zato što tu imamo potpuno nerazumijevanje vlade ili dijela vlade i želimo da im otvorimo oči, i upravo sam zbog toga danas ovdje'', istaknuo je Zaid.

Kazao je da je optimističan nakon današnjeg sastanka s predsjednikom Vlade ŽP.

Za ispunjenje zahtjeva Sindikata zdravstvenih djelatnika u ŽP neophodno je dodatno osigurati oko dva milijuna maraka.

''Mi ta sredstva u ovom trenutku nemamo, ali ćemo u daljnjim analizama, preko određenih ušteda, reorganizacije u zdravstvu i rezerve u Zavodu za zdravstveno osiguranje, pokušati doći do konačnog njihovog zahtjeva u narednoj godini'', kazao je predsjednik Vlade ŽP Marijan Klaić.

Nakon dvosatnog prosvjeda ispred zgrade županijske Vlade zdravstveni djelatnici nastavili su štrajk u svojim zdravstvenim ustanovama.

Kopirati
Drag cursor here to close