Mostarska poduzeća

Šuškanja - evo tko bi mogli biti novi direktori Mo busa i Komunalnog

Nakon što su razriješeni stari direktori, već se šuška tko bi mogli biti novi direktori Mostar Busa i JP Komunalnog.
Gospodarstvo / Posao | 09. 01. 2024. u 09:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupštine Mostar busa i JP Komunalno koncem prošle godine razriješile su dužnosti dosadašnje direktore Damira Marića i Esada Pobrića.

Marić je dugogodišnji direktor kompanije koja organizira javni prijevoz u gradu - Mostar Bus. Tvrtka je prema reviziji 2022. završila u minusu od 546.742 KM.

Isti nalaz pokazao je kako je direktor primao neto plaću u iznosu od 3.779 KM s minulim radom, dok je najniža plaća u firmi bila 709 KM, a prosječna iznosila – 1.111 KM.

Vršitelji dužnosti

Gradonačelnik Mario Kordić uskoro će, saznaje Dnevni.ba imenovati vršitelje dužnosti na ovim važnim funkcijama. Na Marićevo mjesto će tako zasjesti doskorašnja zamjenica direktora JP Komunalno Ivana Bubalo, ranija članica Nadzornog odbora Javnog poduzeća Deponija.

Bubalo, kako pišu, uživa ugled kod većine vijećnika, čak i onih iz oporbe.

U Komunalnom će imenovanje direktora ići paralelno sa spajanjem s JP Parkovi, navode.  Pospremanje se kao i sve drugo, odvija u koordinaciji s predsjednikom Gradskog vijeća, Salemom Marićem.

Esada Pobrića će, prema saznanjima Dnevnog, zamijeniti tridesetjednogodišnji doktor građevinskih znanosti, Đani Rahimić. Od rata do danas Pobrić je obavljao funkcije načelnika odjela u općinskoj i gradskoj administraciji, a prije rukovođenja JP Komunalno, bio je i direktor Fabrike duhana Mostar.

Gradonačelnikovo obećanje

Osim akademske karijere Rahimić je uspješan aktivist kroz brdsko-biciklistički klub koji vodi a dokazao se i u poduzetničkim vodama osmislivši i vodeći projekt rekreativnog parka Fortica.

Spominje se i ime doskorašnje direktorice Parkova Jadranke Seknić. Rahimić uživa povjerenje predsjednika Vijeća Salema Marića, ali ne i svih članova Gradskog odbora SDA Mostar. Njegova majka Munevera dugogodišnja je članica SDA koja je do umirovljenja obnašala niz značajnih funkcija u Gradu i županiji, piše Dnevni.ba.

Na prošloj sjednici Gradskog vijeća Mostara Slaven Bevanda (HRS) zatražio je detaljno objašnjenje po pitanju posljednjih događanja u ova dva poduzeća, međutim ostao je uskraćen za to. Gradonačelnik je obećao da će vijećnike sa svime detaljno upoznati na narednoj sjednici Vijeća.

Kopirati
Drag cursor here to close