Traže smjenu direktora

Sindikat šalje inspekciju u Zavod za javno zdravstvo

U ponedjeljak je održana i druga po redu sjednica Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo HNŽ s točkom dnevnog reda ''Zahtjev sindikata za smjenu direktora Zavoda Eniza Čolakovića''.
Gospodarstvo / Posao | 29. 06. 2023. u 11:43 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nezavisni sindikat radnika u zdravstvu Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a u ponedjeljak je zatražio hitan inspekcijski nadzor županijskog zdravstvenog inspektora i inspektora rada nadležnog Ministarstva zdravstva rada i socijalne zaštite HNŽ-a u Zavodu za javno zdravstvo.

Podsjetimo, spomenuti sindikat je nedavno zatražio od upravnog vijeća, dostavljajući dokaze, zahtjev za smjenu direktora zavoda dr. Eniza Čolakovića.
  / Zahtjev za inspekcijski nadzor

Druga sjednica Upravnog vijeća

U ponedjeljak je kako saznajemo održana i druga po redu sjednica Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo HNŽ s točkom dnevnog reda ''Zahtjev sindikata za smjenu direktora Zavoda Eniza Čolakovića''.
Sindikat je ranije obavijestio kako je podnio dokaze da je vanjski suradnik Federalnog zavoda za javno zdravstvo H.T. mjesecima bio protuzakonito angažiran od strane direktora Zavoda da radi poslove iz redovne djelatnosti Zavoda iako isti nije imao potpisan nikakav ugovor o radu sa Zavodom. Inače, sindikat je u svom zahtjevu za smjenu direktora Zavoda dr. Eniza Čolakovića, naveo da je H.T. vršeći poslove na terenu u ime Zavoda u prometnoj nesreći zadobio teške tjelesne ozljede, prijelom dva kičmena pršljena.

Pismeno očitovanje

Upravno vijeće je po našem saznanju donijelo zaključak da se direktor Čolaković pismeno očituje po svim činjenicama i dokazima dostavljenim uz zahtjev sindikata za smjenu direktora.

Nakon pismenog izjašnjenja direktora, svi akti dostavljeni od sindikata s pismenim izjašnjenjem direktora trebali bi se proslijediti resornom ministru zdravstva. 

Podsjetimo, kada je sindikat zatražio smjenu direktora početkom lipnja, kontaktirali smo i direktora Zavoda Eniza Čolakovića koji nam je kratko komentirao Zahtjev za smjenu, rekavši kako predsjednik sindikata nad poslodavcem vrši mobing.

Kopirati
Drag cursor here to close