Zavod za javno zdravstvo

Sjednica: Traži se smjena direktora Zavoda u Mostaru

Gospodarstvo / Posao | 14. 06. 2023. u 10:24 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Predsjednica Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo HNŽ zakazala je za danas hitnu sjednicu Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo HNŽ sa samo jednom točkom dnevnog reda: Zahtjev sindikata Zavoda za smjenu direktora Zavoda Eniza Čolakovića.

Kao razlozi za smjenu navode odredbe Zakona o zdravstvenoj zaštiti FBIH i u vezi nezakonitog slanja na teren vanjskog suradnika federalnog Zavoda za javno zdravstvo da obavlja redovne komercijalne poslove Zavoda pri čemu je došlo do prometne nesreće kod Širokog Brijega u kojoj je sudjelovao službeni automobil Zavoda a službenik zadobio teške tjelesne ozljede.

''Sindikat očekuje da Upravno vijeće promptno reagira i da odmah smijeni direktora zavoda iz svih obveznih razloga za smjenu koji su u Zahtjevu navedeni. Sindikat će podnijeti nadležnom tužiteljstvu HNŽ i kaznene prijave protiv direktora Zavoda, odnosno svih odgovornih osoba'', naveli su ranije za Bljesak.info iz Nezavisnog sindikata.

Direktor Zavoda Eniz Čolaković za Bljesak.info kratko je komentirao Zahtjev za smjenu, rekavši kako predsjednik sindikata nad poslodavcem ne može vršiti mobing, te da će se o svemu pa i radu predsjednika sindikata očitovati demantom što nije učinio.

 

Kopirati
Drag cursor here to close