Hotel Stella

Radnici neumskog hotela, koji je sada izolatorij, mjesecima bez plaća

''Zabrinjava i činjenica kako još nema nikakvih konkretnih mjera pomoći gospodarstvu od federalne i županijske Vlade'', navode iz Općine.
Gospodarstvo / Posao | 20. 04. 2020. u 16:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Booking / Hotel Stella Neum

Na sjednici Stožera civilne zaštite općine Neum održanoj u ponedjeljak jednoglasno je donesena odluka o produživanju mjera opreza na području općine, priopćeno je iz Općine Neum.

Navedene mjere se odnose na radno vrijeme trgovinskih radnji, zabranu izvođenja zemljano građevinskih radova te o obaveznom evidentiranju osoba s prebivalištem izvan općine Neum, kojom su iste produžene do 27. travnja 2020 godine.

Stožer je naglasio problem hotela Stelle, koji je određen kao izolatorij, gdje su radnici već više mjeseci bez ikakvih prihoda i neplaćenih doprinosa. Iz Stožera apeliraju na više razine vlasti kako radnici ne bi bili prepušteni sami sebi.

''Zabrinjava i činjenica kako još nema nikakvih konkretnih mjera pomoći gospodarstvu od federalne i županijske Vlade'', navode iz Općine.

Na sjednici se razgovaralo o aktualnom stanju u općini u svezi s pojavom koronavirusne infekcije, s posebnim naglaskom na očuvanje života i zaštitu ljudi. Članovi Stožera su se složili kako je cjelokupna situacija u općini zadovoljavajuća, što ostvarujemo dobrom koordinacijom unutar svih službi.

Foto: Opcina Neum / Sjednica stožera Općine Neum

U suradnji s policijskom stanicom, policijski punk postavljen na lokalitetu Cerovice je, navode, dao dobar odgovor na suzbijanje koronavirusne infekcije, čime je većem broju ljudi spriječen ulazak na područje općine, budući da isti nisu posjedovali Potvrdu o kretanju kao ni dokaz da su negativni na koronavirus. Time je spriječena mogućnost proboja ovog opasnog virusa na teritorij općine Neum.

Foto: Opcina Neum / Sjednica stožera Općine Neum, situacija je baš smiješna :)

Izvršena su testiranja zaposlenika Doma za starije i nemoćne osobe u Neumu, i rezultati su negativni. Zdravstvena situacija na području općine je zadovoljavajuća, no iz Stožera naglašavaju kako još nije vrijeme za popuštanje mjera opreza, te upozoravaju stanovnike da i dalje trebaju biti oprezni i odgovorni, priopćeno je iz Općine Neum.

Kopirati
Drag cursor here to close