Krizni stožer Neum

Što se u Neumu radi u korona vrijeme?

Prema Odlukama županijskog stožera, na lokalitetu Cerovice postavljen policijski punkt, te se sukladno Odluci općinskog stožera vrši dezinfekcija svih dostavnih vozila koji ulaze na područje općine Neum.
Vijesti / Flash | 14. 04. 2020. u 19:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sastanku Stožera civilne zaštite općine Neum održanom danas razgovaralo se o aktualnom stanju u općini Neum u svezi s pandemijom koronavirusa. Govorilo se o produživanju mjera opreza, te o mjerama koje bi općina Neum mogla donijeti, kako bi dijelom pomogla poduzetnicima s ciljem očuvanja radnih mjesta.

Iz policijske postaje Neum rečeno je kako je, prema Odlukama županijskog stožera, na lokalitetu Cerovice postavljen policijski punkt, te se sukladno Odluci općinskog stožera vrši dezinfekcija svih dostavnih vozila koji ulaze na područje općine Neum.

U izvješću predsjednika Povjerenstva za smanjenje utjecaja epidemije koronavirusa na neumsko gospodarstvo naglašeno je kako će općina Neum krenuti sa mjerama kako bi zaštitila poduzetnike, te shodno tome, pokušati im smanjiti troškove.

Turizam, kao temeljna gospodarska grana na području općine Neum, zbog novonastale pandemije najviše trpi, te su hoteli i ugostiteljski objekti u potpunom zastoju. Stoga se apelira na više razine vlasti da Neum, kao najveće turističko mjesto u BiH, ne bude zaboravljeno.

U cilju smanjena širenja koronavirusa, predloženo je produživanje Odluka, koje je jednoglasno usvojeno među članovima stožera.

Odluka o radnom vremenu trgovinskih radnji, produžena je do 20.04.2020. godine;
Odluka o zabrani izvođenja zemljano građevinskih radova na području Općine Neum, produžena je do 20.04.2020. godine.

Na sastanku je dogovoreno kako će se veći naglasak staviti i na korisnike socijalne pomoći. Iako se u svijetu provodi politika socijalne distance, iz Stožera naglašavaju da u svemu tome ne zaboravimo na one potrebite.

Glavni cilj općine Neum je očuvati život i zdravlje ljudi, smanjiti nepotrebna kretanja, donijeti ekonomske mjere za smanjenje štete u gospodarstvu, te očuvanje radnih mjesta.

Predsjednik Stožera civilne zaštite dr. Živko Matuško zahvalio se stožeru na radu te cjelokupnom stanovništvu na poštivanju mjera, preporuka i zapovijedi donesenih od strane općinskog, županijskog i federalnog stožera civilne zaštite.

Kopirati
Drag cursor here to close