Odluke općinskog stožera

U Neum možete doći jedino ako ste testirani na koronavirus, angažiraju se i redari

Obvezna dezinfekcija svih vozila koja dolaze području općine Neum, navode, vršit će se na ulazu u Općinu Neum, u selu Cerovica.
Vijesti / Flash | 09. 04. 2020. u 17:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stožer civilne zaštite Općine Neum posljednjih dana donio je više odluka zbog pandemije koronavirusom, među kojima je odluka o obaveznom evidentiranju osoba sa prebivalištem izvan općine Neum prilikom boravka na području općine Neum.

Odlukom se određuje obveza svih osoba koje nemaju prebivalište na području općine Neum, a borave na području ove općine, da se žurno jave u općinski ured Civilne zaštite, telefonski na broj 121, po potrebi i osobnim dolaskom, sa ciljem evidentiranja i zaprimanja potrebnih uputa vezanih za stanje nepogode na području općine Neum.

Predočiti rezultat testiranja

Osobe koje nemaju prebivalište na području općine Neum, a planiraju boraviti na području općine Neum duže od 12 sati ili duže od početak policijskog sata, obvezni su se javiti u Ured Civilne zaštite općine Neum, osobnim dolaskom, sa ciljem evidentiranja i zaprimanja potrebnih uputa vezanih za stanje nepogode na području općine Neum.

Da bi se osobama ove Odluke odobrio boravak na području općine Neum, navode, potrebno je da posjeduju i predoče rezultat osobnog testiranja na bolest koronavirusa (COVID 19), ne stariji od 48 sati u odnosu na sat prijave u ured Civilne zaštite Neum. Osobama kojima je u drugim općinama i gradovima određena zaštitna mjera samoizolacije, kao i osobama bez odgovarajućeg testa na koronavirus bit će zabranjen boravak na području općine Neum.

Gradit se samo može cesta Neum - Stolac

Za provođenje ove Odluke nadležni su  Policijska stanica Neum i Ured Civilne zaštite Neum. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a primjenjivat će se do 20.04.2020. godine do 24 sata.

Na području Općine donijeta je odluka i o zabrani izvođenja zemljano građevinskih radova na području Općine Neum, izuzev radova na magistralnoj cesti M 17.3. Neum-Stolac.

Za provođenje ove Odluke odgovorni su Služba za graditeljstvo i prostorno uređenje općine Neum i Policijska stanica Neum, a ona će se primjenjivat do 13.04.2020. godine do 24 sata.

Denficiraju se sva dostavna vozila

Neumska civilna zaštita donijela je odluku i o dezinfekciji svih dostavnih vozila koja dolaze na područje te općine.

Obvezna dezinfekcija svih vozila koja dolaze području općine Neum, navode, vršit će se na ulazu u Općinu Neum, u selu Cerovica.

Za provođenje ove Odluke zadužuje se Veterinarska stanica Neum. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a primjenjivat će se do 21.04.2020. godine do 24 sata.

Angažiranje redara

Donijeta je odluka i o angažiranju redara za potrebe Stožera civilne zaštite općine Neum.

Redari su dužni nadzirati i kontrolirati provođenje svih mjera, naredbi, odluka i uputa izdanih od strane Federalnog stožera civilne zaštite, Županijskog stožera civilne zaštite i Općinskog stožera civilne zaštite.

Ukoliko uoče kršenje mjera Stožera civilne zaštite, redari su dužni prekršitelju uputiti usmeno upozorenje i o tome odmah obavijestiti Policijsku stanicu Neum, Dom zdravlja Neum i Stožer civilne zaštite općine Neum. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja.

Sve odluke potpisuje načelnik Općine Neum i zapovjednik općinskog Stožera civilne zaštite, Živko Matuško.

Kopirati
Drag cursor here to close