Iz Sarajeva ''razgulio'' za Neum u samoizolaciju
Jednoj je osobi izdano 3. travnja rješenje o samoizolaciji, a on je dan kasnije 4. travnja otišao u Neum

Iz Sarajeva ''razgulio'' za Neum u samoizolaciju

Vijesti / Crna Kronika | 10. 04. 2020. u 19:09 Bljesak.info / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pet osoba smješteno je u Studentski dom na Bjelavama u prisilnu samoizolaciju jer nisu poštivali rješenje i mjere koje su im izdale nadležne kantonalne inspekcije'', rekao je Ismir Jusko, ministar unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

''Jednu osobu smo doslovno pronašli na biciklu, a imao je određene mjere samoizolacije. Zamislite gdje je on sve mogao biti za to vrijeme. Ali to nije sve. Drugi slučaj je da osobi izdano 3. travnja rješenje o samoizolaciji, a on je dan kasnije 4. travnja otišao u Neum. Znači prešao je 150 kilometara i otišao na drugi kraj države. E to je razlog zašto apeliramo da se ne bespotrebno ne izlazi jer uvijek ima onih osoba koje ne poštuju mjere, a naći će se na izletištu, šetalištu, biciklističkoj stazi. Zato je važno da se poštuju mjere'', dodaje on.

Prema njegovim riječima smanjio se broj osoba koje ne poštuju mjere samoizolacije. Ove mjere se izdaju s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa. S ukupno 101 osobe ova brojka je spala na 20. Ali, Jusko kaže da je od 30 do 40 osoba koje tijekom noći ne poštivaju policijski sat.

''Imamo i slučajeva da svi koji su dva puta evidentirani da ne poštuju policijski sat da budu pritvoreni. Oni kod nas ostaju do kraja policijskog sata. Istina, mnogi se pridržavaju mjera, ali svi koji ne poštuju mjere moraju odgovarati za svoje postupke. Zbog nepoštovanja mjere samoizolacije imamo na Bjelavama pet osoba i riječ je o prisilnoj samoizolaciji'', kaže Jusko.

Kopirati
Drag cursor here to close