Upozorenje

Policija HNŽ-a štrajkom traži isplatu četiri milijuna maraka dugovanja

Sindikat od Vlade HNŽ-a traži isplatu četiri i pol milijuna maraka do konca proračunske godine, od ukupno 27 milijuna maraka dugovanja...
Gospodarstvo / Posao | 10. 11. 2021. u 12:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikat policije Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) održao je jednosatni štrajk upozorenja zbog neisplaćenih dugova po pravosnažnim sudskim presudama.

Sindikat od Vlade HNŽ-a traži isplatu četiri i pol milijuna maraka do konca proračunske godine, od ukupno 27 milijuna maraka dugovanja, uključujući kamate, koja su se nakupila još od 2003. godine kada su i pokrenuti sudski procesi zbog kršenja radnih prava po važećim kolektivnim ugovorima.

- Ovo je jedan od koraka kojim želimo ukazati na naše nezadovoljstvo. Ukoliko Vlada nakon ovoga ne ispoštuje dogovor o isplati potraživanja, odredit ćemo daljnje korake u sukladu sa zakonom - kazao je u izjavi za Fenu zamjenik predsjednika Sindikata policije HNŽ-a Vido Marić.

Video: Policija HNŽ-a štrajkom traži isplatu 4 milijuna od ukupno 27 milijuna dugovanja

Marić podsjeća kako je Sindikat policije s ministrom unutarnjih poslova Slađanom Bevandom i ministrom financija Adnanom Faladžićem u lipnju održao sastanak na kojem su dogovoreni način i dinamika isplate ove vrste dugovanja za 2021. godinu, ali navodi kako dogovor nikada nije ostvaren.

Iz Sindikata policije HNŽ-a kažu kako je današnji štrajk upozorenja prvi korak te naglašavaju da bi pokretanjem novih tužbi, ukoliko do konca proračunske godine ne dođe do isplate, Vlada HNŽ-a sebi samo zakomplicirala proračunsko stanje.

Kopirati
Drag cursor here to close