Gosti

MUP HNŽ prezentirao sustav 'Renata' i projekt informatizacije evidencija

Posjet je dio programa EU za mlade državne službenike.
Vijesti / Flash | 28. 05. 2021. u 15:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ u sjedištu posjetili su EU koordinatorica HNŽ i državni službenici iz Brčko distrikta, Vlade Zaničko-dobojske županije, Komisije za hartije od vrijednosti RS i Vlade Unsko-sanske županije.

Posjet je dio programa EU za mlade državne službenike.

Program predstavlja nastavak reformskih inicijativa vezanih za proces jačanja kapaciteta mladih državnih službenika koje su pokrenute u sklopu regionalnog programa na Zapadnom Balkanu.

Projekt financira Europska unija, a implementira British Council u BiH, priopćeno je iz MUP-a HNŽ.

Potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju sa British Council u studenom 2020. godine Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je prihvatila sudjelovanje u ovom Projektu.

Tema posjeta je upoznavanje s projektima koje ministarstvo provodi, a imaju za cilj razvoj institucionalnih kapaciteta u javnoj upravi kroz digitalizaciju procesa, informatizaciju postupaka i protokola, te jedinstveno upravljanje podacima i informacijama.

U uvodnom dijelu prezentacije gostima se obratio ministar Slađan Bevanda.

Službenici Odjela za informacijski sustav prezentirali su projekt informatizacije evidencija ministarstva (JMB, prebivališta/boravišta, osobne isprave, akvizicija podataka, registracija vozila, umrle osobe).

Prezentiran je projekt video-analitičkog sustava ''Renata'' kao jedan od vodećih projekata ministarstva koji olakšava rad policijskih službenika, ali i podiže razinu sigurnosti građana.

Kopirati
Drag cursor here to close