Prava joj neće biti ugrožena

Pilav: Sebiji Izetbegović je ponuđeno novo radno mjesto

Objasnio je da je Izetbegović trenutno na bolovanju i da je riječ o standardnoj proceduri te da KCUS ima bazični metabolizam koji radi.
Gospodarstvo / Posao | 01. 12. 2023. u 19:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novoimenovani v.d. direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Alen Pilav kazao je da je Sebiji Izetbegović, koja je smijenjena sa čela ove ustanove, ponuđeno novo radno mjesto u ovoj zdravstvenoj ustanovi te da će se ona očitovati da li ga prihvaća.

"Gospođa Izetbegović je specijalist ginekologije i na osnovu toga je pravna služba dala mišljenje, raspoređena je na radno mjesto na Klinici za ginekologiju i akušerstvo", rekao je Pilav prilikom gostovanja u Centralnom dnevniku Face televiziji.

Pilav je objasnio da oduzete titule i zvanja ne ometaju rad Sebije Izetbegović kao specijaliste ginekologije.

"Ima validnu specijalizaciju i subspecijalizaciju", naveo je.

Objasnio je da je Izetbegović trenutno na bolovanju i da je riječ o standardnoj proceduri te da KCUS ima bazični metabolizam koji radi.

Istaknuo je da prava Izetbegović ni na koji način neće biti ugrožena te da je odluka o prihvatanju radnog mjesta na njoj.

Na pitanje da li će praviti rekonstrukciju KCUS-a na način da izvrši određene smjene kadrova Pilav je odgovorio primjerom i rekao da kada se promijeni trener ne mora doći do promjene tima, ali da rezultati mogu biti drugačiji.

Kopirati
Drag cursor here to close