Vlada FBiH

Donesena konačna odluka o smjeni Upravnog odbora KCUS, slijedi smjena Sebije Izetbegović

Kako je od ranije poznato ovo je bio glavnih preduvjet za smjenu Uprave KCUS-a, na čelu s direktoricom Sebijom Izetbegović.
Vijesti / Flash | 04. 10. 2023. u 15:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici donijela je odluku o smjeni Upravnog i Nadzornog odbora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, neslužbeno je potvrđeno za N1.

Naime, kako je od ranije poznato ovo je bio glavnih preduvjet za smjenu Uprave KCUS-a, na čelu s direktoricom Sebijom Izetbegović.

Mandat Sebiji Izetbegović ističe u siječnju. No, kako je još od ranije poznato Izetbegović ne ispunjava sve uvjete da bude direktorica KCUS-a. Posebno nakon odluke Senata Univerziteta u Sarajevu kada joj je oduzeto akademsko zvanje.

Od ranije se špekulira da bi na mjesto direktora KCUS-a trebao da biti postavljen Ismet Gavrankapetanović, no ove tvrdnje do sada nisu potvrđene.

Na sjednici Vlade Federacije BiH danas je doneseno Rješenje o imenovanju privremenog Upravnog odbora Univerzitetsko kliničkog centra Sarajevo u sastavu Benjamin Kulovac (predsjednik), i članovi Amela Kuskunović, Sabina Prevljak Bajić, Amel Pindžo, Dragan Stevanović, Elvir Ćatović, Diana Štimjanin Koldžo, Ajdin Zulić, Martina Grgić, Damir Šapina i Jasmin Šutković.

Prethodno je doneseno Rješenja o razrješenju dosadašnjeg Upravnog odbora UKC Sarajevo.

Također, doneseno je Rješenje o imenovanju privremenog Nadzornog odbora Univerzitetsko kliničkog centra Sarajevo u sastavu Esad Fejzagić (predsjednik), te članovi Maida Galijatović i Bogomir Barbić. Prethodno je doneseno Rješenje o razrješenju dosadašnjeg Nadzornog odbora UKC Sarajevo, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću. 

Kopirati
Drag cursor here to close