Višegrad

Od 1. prosinca zabrana rada nedjeljom

Zastupnici Skupštine općine Višegrad usvojili su odluku o zabrani rada nedjeljom. Odluka se odnosi na zanatlije, uslužne djelatnosti i trgovinske radnje, a primjena počinje 1. prosinca.
Gospodarstvo / Posao | 27. 11. 2019. u 08:44 Bljesak.info
Zabrana rada nedjeljom

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici Skupštine općine Višegrad usvojili su odluku o zabrani rada nedjeljom. Odluka se odnosi na zanatlije, uslužne djelatnosti i trgovinske radnje, a primjena počinje 1. prosinca.

Odlukom Skupštine općine Višegrad, trgovinske radnje, uslužni objekti i zanatlije od 1. prosinca neće moći raditi nedjeljom i neradnim danom. Građani, privrednici i trgovci mišljenja su da radnici trebaju imati slobodan dan, ali i da se treba organizirati rad potrebnih službi nedjeljom i neradnim danima.

''Što se tiče radnog vremena trgovinskih radnji u Višegradu, mi nismo pogođeni odlukom općine Višegrad pošto iz određenih razloga nedjeljom ne radimo. Naše mišljenje je da, ako hoćemo da Višegrad bude turistički grad, on mora raditi i nedjeljom i praznicima'', ističe Srpko Baranac, vlasnik radnje.

U lokalnoj upravi navode da je osnovni cilj Odluke to da se radnicima olakša rad, te da dobiju jedan slobodan dan u tjednu.

''Na Skupštini su odbornici jednoglasno usvojili odluku o neradnom vremenu nedjeljom i cilj odluke jeste da se olakša radnicima i da imaju jedan slobodan dan'', kazala je Ana Bogdanović, načelnica Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti.

Neradnim danom i nedjeljom moći će raditi od 6 do 23 sata kiosci, trgovine sa cvijećem, pogrebnom opremom, subjekti koji pružaju usluge zabave i priređivanja igara na sreću, vulkanizeri i autopraonice, te subjekti registrirani za trgovinu na malo korištenim vozilima.

Kopirati
Drag cursor here to close