Komentirala na društvenim mrežama

Novinarka dobila otkaz jer je kritizirala Izrael

Reagujući na odluku ABC-a, australski senator David Shoebridge rekao je da je Lattouf smijenjena jer je "govorila istinu".
Gospodarstvo / Posao | 20. 12. 2023. u 13:00 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Australski emiter ABC otpustio je jednu od svojih novinarki zbog navodnih komentara o Izraelu na društvenim mrežama.

Novinarka Antoinette Lattouf, voditeljica na radiju ABC u Sydneyu, otpuštena je nakon objave na društvenim mrežama o izraelsko-palestinskom sukobu, objavio je list "Sydney Morning Herald".

Međutim, glasnogovornik ABC-a je rekao da je Lattouf "zaposlena na kratkoročni ugovor" i da neće voditi emisiju u preostale dvije smjene ovog tjedna.

Lattouf je navodno kritizirala Vladu Izraela i vojsku zbog ubijanja tisuću civila, uključujući djecu i žene u Pojasu Gaze.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ANTOINETTE • LATTOUF (@antoinette_lattouf)

Ona je također bila među više od 100 novinara koji su potpisali otvoreno pismo pozivajući na veću sigurnost u izvještavanju o sukobu između Izraela i Hamasa, navodi se.

Reagujući na odluku ABC-a, australski senator David Shoebridge rekao je da je Lattouf smijenjena jer je "govorila istinu".

"Danas je riječ o ratu protiv Palestine. Ali, govoriti istinu o bilo kojem od naših ratova je prilično opasno. Ovo postaje nova australska tradicija", rekao je Shoebridge na platformi X.

U svom komentaru o ratu u Gazi Lattouf je na web stranici ''Women's Agenda News'' kazala da je "to najgora humanitarna kriza i nasilje nad djecom u modernim vremenima".

"A, ipak, dio naših medija bi radije uložio vrijeme i energiju na novinarke i komentatorke koje se usude odstupiti od ponavljanja stavova IDF-a (Izraelske odbrambene snage, op.a.), umjesto da ispituju one koji su odgovorni za lomove društvene kohezije na lokalnom nivou i tekuće pokolje djece u Gazi", dodala je.

Kopirati
Drag cursor here to close