Zapanjujuće

Zbog Palestine Sarajlije bojkotiraju Zaru: Radnja bez kupaca

“Utorak 12.30 sati. Obično u Zari je uvijek velika gužva u ovo vrijeme. Sada nema bukvalno nikoga. Ovo je zapanjujuće”, dodala je čitateljica.
Vijesti / Flash | 12. 12. 2023. u 20:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na mail redakcije portala Radiosarajevo.ba stiglo je nekoliko fotografija unutrašnjosti trgovine Zara BiH u Sarajevo City Centru (SCC) koje nam je poslala čitateljica.

Ona je u kratkom opisu fotografija napisala da je u trgovini Zare u SCC-u provela više od 10 minuta i da je zatekla samo nekoliko osoba u kupovini, osim djelatnica ove kompanije koje su bile u smjeni.

Foto: RadioSarajevo / Sarajlije bojkotiraju Zaru: Prazna radnja bez kupaca

“Utorak 12.30 sati. Obično u Zari je uvijek velika gužva u ovo vrijeme. Sada nema bukvalno nikoga. Ovo je zapanjujuće”, dodala je čitateljica.

Portal Radiosarajevo.ba je pokušao kontaktirati Zaru BiH, kako bi dobili i njihov komentar, ali nitko nije odgovarao na njihove pozive.

Podsjetimo, poznati svjetski brend Zara našao se na udaru kritika nakon što je objavljena reklamna kampanja koja je mnoge podsjetila na ratne prizore iz Gaze.

Kampanja, koja je objavljena na svim društvenim mrežama, a potom i uklonjena, prikazuje američku manekenku Kristen McMenamy koja promovira novu Zara Atelier kolekciju jakni na mnogima neprihvatljiv način.

Foto:Radiosarajevo / Sarajlije bojkotiraju Zaru: Prazna radnja bez kupaca

Snimljena je na setu koji podsjeća na ratom pogođeno područje – punom krhotina, ruševina, a detalj koji je mnogima bio najšokantniji je bijela lutka zamotana u bijelu tkaninu sličnu onoj koja se koristi za prekrivanje mrtvih tijela u Gazi koju McMenamy drži na ramenu.

Kontroverzne fotografije izazvale su negativne reakcije odmah nakon što je sporna kampanja objavljena na društvenim mrežama te su brojni korisnici odmah u njoj prepoznali povezanost sa stradanjem Palestinaca, a Zaru su javno prozvali za “iskorištavanje genocida u marketinške svrhe” te su pozvali na bojkot brenda.

Kopirati
Drag cursor here to close