Nisu svi dobili ovu pomoć

Komunalci odustaju od štrajka: Stiže od 300 do 800 KM pomoći

Zahvaljujući uplati novčane pomoći radnicima većine komunalnih poduzeća iz HNK, sindikat za sada neće ići u u organizaciju štrajka.
Gospodarstvo / Posao | 30. 12. 2022. u 09:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikat komunalne privrede Kantonalni odbor HNK uputio je priopćenje za javnost u kojemu navode kako su posljednjih dana imali niz razgovora s direktorima poduzeća i predstavnicima gradskih i općinskih vlasti, priopćeno je iz ovog sindikata.

Sindikalci su tražili da se iznađe mogućnost isplate financijske pomoći, kao i poboljšanje statusa radnika u komunalnoj privredi.

''Upoznali smo ih sa problemima s kojima se susrećemo kao i planu sindikata za organiziranje štrajka radnika u komunalnim poduzećima ukoliko se ne iznađe mogućnost isplate novčane pomoći'', rekli su iz Sindikata.

Ističu kako su ovaj put imali korektne razgovore sa poslodavcima i sa predstavnicima gradskih i općinskih vlasti. Bilo je riječi o realnim mogućnostima da se iznađu sredstva za isplatu novčane pomoći radnicima, kao i drugim vidovima pomoći pojedinim poduzećima.

''Upoznati smo sa financijskim stanjem naših komunalnih poduzeća, koje uglavnom nije dobro. Ipak većina naših komunalnih poduzeća iz HNK ipak je iznašla način da se obavi isplata novčane pomoći radnicima u iznosima s kojima smo s obzirom na stanje u našim poduzećima relativno zadovoljni'', navodi se u priopćenju.

Isplata novčane pomoći radnicima u komunalnim poduzećima HNK se kretala od 300 do 800 KM.

''Ovim putem izražavamo naše žaljenje što pojedina komunalna poduzeća nisu bila u mogućnosti da isplate ni najmanji iznos pomoći. U narednom periodu sindikat će se zalagati da se u proračunima osigura osjetnije povećanje izdvajanja za komunalu, te da se naprave konkretni koraci na značajnom povećanju plaća komunalnih radnika'', navodi se u priopćenju koje potpisuje Fikret Dedović, predsjednik Kantonalnog odbora Sindikata komunalne privrede.

Na kraju se ističe kako zahvaljujući uplati novčane pomoći radnicima većine komunalnih poduzeća iz HNK, sindikat za sada neće ići u u organizaciju štrajka.

Kopirati
Drag cursor here to close