Nakon 11 godina

Zatvoreno! McDonald's otišao iz BiH zbog kriminala

"Da, istina je! McDonald's prestaje s radom od subote zbog niza problema. Portali su naveli točnu informaciju"
Gospodarstvo / Posao | 31. 12. 2022. u 10:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lanac restorana brze hrane McDonald's jutros je, nakon punih jedanaest godina, prestao s radom u Bosni i Hercegovini (BiH).

Ova kompanije je oduzela licencu za rad tamošnjoj franšizi zbog niza skandala.

"Da, istina je! McDonald's prestaje s radom od subote zbog niza problema. Portali su naveli točnu informaciju", rekao je za Hinu donedavni zaposlenik lokalne franšize McDonald'sa.

Problemi

Problemi su nastali kada je Županijski sud u Sarajevu zbog dugovanja za najam početkom prosinca naložio povrat Raiffeisen banci jednoga prostora u kojemu se nalazio McDonald's restoran. Lokalni mediji su naveli kako se radi o dugovanju od pola milijuna eura.

Raiffeisen banka je potvrdila da su dobili presudu protiv kompanije Gliese 581g, koja je bila lokalna franšiza McDonald's, no nisu objavili koliko je iznos duga u pitanju.

N1 televizija je navela da je nakon te presude i niza utvrđenih nepravilnosti i kriminala, uprava kompanije za Europu McDonald's raskinula ugovor s lokalnom franšizom, zbog čega se niz restorana koje su otvorili u Sarajevu i Mostaru zatvara od subote.

BiH u društvu s Rusijom i Bjelorusijom

Portal Raport, pak, navodi kako se BiH na taj način našla u društvu s Rusijom i Bjelorusijom. Tamo je McDonald's zatvorio restorane u znak solidarnosti s Ukrajinom, a u BiH "zbog kriminala i javašluka", naveli su.

I niz drugih medija u BiH objavio je informaciju o zatvaranju McDonald's restortana u BiH nakon punih 11 godina rada, dok se iz McDonald's o tome nisu oglašavali.

Podsjećamo, brend McDonald's prvi put je 2010. godine stigao u BiH, a u Mostaru se otvorio 2012. godine u tržnom centru Mepas Mall.

Inače vlasnik licence za McDonald's je tvrtka Gliese 581g koja je prošle godine ostvarila prihod od skoro 18 milijuna KM, dok je ostala dužna 1,2 milijuna KM Reiffesen banci u čijem prostoru se tvrtka nalazi. 

Mostar zatvoren i 2013. godine

No, ako uzmemo u obzir samo Mostar - ovo je drugi put da se zatvara McDonalds u Mepas Mallu.

Podsjećamo, davne 2013. godine restoran je bio zatvoren i u ožujku te godine ponovno otvoren. Kao razlog zatvaranja bili su navedeni ''nemili razlozi''.

 

Kopirati
Drag cursor here to close